15a Etapa: LLORET DE MAR – MALGRAT DE MAR

VOCALIA SENDERS 2008

ELS CAMINS DE LA MEDITERRÀNIA 2022

PORTBOU – LES CASES D’ALCANAR

Dissabte, 27 de gener de 2024

Aquesta etapa té dues parts clarament diferenciades. La primera recorre l’extrem sud de la Costa Brava, entre les viles de Lloret de Mar i Blanes. La segona, remunta el riu Tordera i s’endinsa al Maresme.

La ruta comença a la platja de Lloret de Mar, a continuació el sender puja a una zona elevada amb unes magnífiques vistes, on es troba el monument a la Dona Marinera. Tot seguit passarem per la rocosa Cala Banys i continuarem fins al castell de Sant Joan, per baixar després a la platja de Fenals. Al final d’aquesta llarga platja vorejarem els Jardins de Santa Clotilde i passarem per la platja de Sa Boadella. Aquí el camí es dirigeix cap a l’interior durant uns kilòmetres. Passarem pel costat del jardí botànic tropical Pinya de Rosa, protegit com a paratge natural d’interès nacional. El sender va pujant fins al capdamunt de la muntanya de Sant Joan, coronada pel castell homònim amb orígens en el segle XI. En un nivell inferior se situa l’ermita del mateix nom, bastida en el segle XV, al costat de la qual es gaudeix de la vista més completa sobre Blanes i la vall del riu Tordera, que marca els límits meridionals de la Costa Brava i, alhora, fa de frontera natural entre les províncies de Girona i Barcelona. A partir d’aquí entrem al Maresme, on el terreny és molt més planer i així, anar fent, en un no res, serem al final de la nostra etapa.

Itinerari previst:

Lloret de Mar (10 m), Monument a la Dona Marinera, Cala Banys, Urbanització Santa Clotilde, Cala Sa Boadella, Carretera Santa Cristina, Casa Treumal, Urbanització de la Serra Llarga, Cala Sant Francesc, Coll de Forcadell  (110 m), Castell de Sant Joan (173 m), Font d’en Romà, Blanes (10 m), Ajuntament, Sa Palomera, Passeig S’Abanell, Riu de la Tordera, Càmping Punta de la Tordera, Camí de la Pomereda, Malgrat de Mar.

Distància: 17 km, aproximadament

Dificultat: Mitjana

Vocals: Núria Arnan, Isidre Isern, Ramon Aranda i Antònia Roman.

Sortida:

06:50h davant del camp  futbol del Terrassa.                           

07:00h davant del Mercadona de la Rambla.

Import de l’autocar: socis 20 euros / no socis 25 euros.

Inscripcions: al telèfon 649 425 011 (vespres) i al WhatsApp del grup, abans del 20 de gener.

Notes:

– El desplaçament es farà en un vehicle de 60 places.

– En el cas d’exhaurir-se les places, es donarà per tancada la llista d’inscrits.

– Tots els que estiguin inscrits tenen el deure de pagar l’import de la seva plaça d’autocar.

– L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants durant l’etapa programada.

– El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena de les normes donades pels guies.