16a etapa : SANT JERONI – CARRETERA C-235 (Gandesa – Tortosa)

VOCALIA  DE  MUNTANYA – SENDERS 2008

CAMINS  DEL  SENDER  DE  GRAN  RECORREGUT  DE  CATALUNYA  GR 7 – EL GR 171  – I  EL GR 174
(LA  SEU   D’URGELL  –  REFUGI  DEL  CARO)

 

Dissabte, dia 25 de juny

Caram, caram … ja torna a sortir aquest nom amb tanta majestuositat que serà sense dubte indici del bon inici avui, d’una nova etapa o tram que començarà a Sant JERONI, però més aviat en un lloc més planer, també més baix i que, a cop d’admirar-lo, no es veu tant esvelt com la muntanya que hi ha a la serralada montserratina; però té el seu protagonisme d’estar en un lloc que hi ha bones ombres i on a més hi ha petites ventades i altres rumors que només s’escolten en aquesta immensurable ermita.

Ja fa uns dies passats que sense més ni més em va marxar de la ment el que us volia comentar… i la següent etapa que va de l’ Hostal Fonts del Cardener fins a Sant Llorenç de Morunys – bé ja us l’ explicaré – (no us la perdeu). Bé, doncs aquí varem veure grossa la marca del GR 7, i per mes inri estava feta de fa poc, mes la Teresa Luque i l’Antònia Roman com a Guies, van anar mirant de trobar el GR pel cantó del poble des l’Hostal fonts del Cardener, mes no el van trobar. Aleshores la Núria Arnan  i l’Isidre Isern van començar amb les senyals de l’Hostal fins a anar a parar a un lloc que no hi havia pas. Tocava tornar enrere altre cop fins a l’Hostal desfent encara un tros més fins a les fonts del Cardener. Allà van llegir la ressenya de l’etapa i efectivament estaven en el lloc que els hi deia el GR 7, però com ja havien tingut un enrenou baixant cap a La Coma, varen veure un camí ample apte per bicis, motos, i gent que anava a peu, i el van agafar i els emportà a on estaven les primeres marques. Així que aquest president de senders convindria que passés alguna vegada pels trams que hem anat fent, i veuria aquests entrebancs que a ben segur trobaràn els que el facin i més si són extrangers si ja passa amb els que ens considerem catalans…

Vaja, ara ens trobem… ah ja ho se! Estem situats a la comarca de la Ribera d’Ebre … al nostre pas per la Serra de Cavalls i més concretament quan passem per la punta Rodona. Precisament quan veiem el GR 173 que va per l’altre banda, començarem una nova comarca que es la del Baix Ebre.

Ara i a través del mapa dels camins, refugis, passos, pistes, carreteres  i els  senders del Gran Recorregut, que anem a unir Andorra amb Fredes, després a base dels milers de camins i trifurques, que des de la Seu d’Urgell, s’anirà atravessant per tota la geografia catalana fins arribar al refugi del Caro. Tot això amb el recompte d’uns 400 kilòmetres aproximadament … , per tant anem a fer amb tots vosaltres, si voleu i accepteu el que s’anirà fent. Així si voleu podeu venir a fer aquest nou engrescador i encisador camí amb nosaltres.

Itinerari previst:

SANT JERONI, en l»àrea d’esbarjo hi ha dues ermites la de Sant Jordi i la de la Santa Madrona i l’ermita de Sant Jeroni (260 m); agafarem la carretera de Móra d’Ebre anant a la dreta tot deixant totes les instal·lacions a l’esquerra i pujar per la pista; Coll, es segueix per la pista; Coll i Bifurcació, es GR va a l’oest, recte, la pista va davallant i voltant pels camps del fons de la vall (340 m); Bifurcació, al fons de la vall es davalla a la dreta; Carretera N-420 (Móra d’Ebre – Gandesa), el GR 171 va a la dreta (260 m); Bifurcació, es deixa la carretera i es va recte per l’antiga carretera, a uns 50 metres es deixa definitivament la carretera i es va a l’esquerra per una pista que davalla; RIU SEC, es travessa el barranc i es remunta per l’altre vessant, per la pista, es puja un llom i es remunta per la vall de la Torre (200 m); Bifurcació, a la dreta puja el camí cap el mas d’Albarès i la torre que dóna nom a la vall (300 m); Bifurcació, es deixa una pista a l’esquerra i es va recte per una de secundària que puja fort; Bifurcació, es pren una pista cap a la dreta tot pujant (500 m); Bifurcació, en una corba pronunciada a l’esquerra es deixa la pista i es va recte per un camí; Bifurcació, abans d’arribar al coll, punt d’inici del GR 171-3 que per la pista va recte cap a Gandesa i després retorna al GR 171 (460 m); SERRA DE CAVALLS, es va al sud-oest tot seguint la carena (640 m); PUNTA RODONA, vèrtex geodèsic, es segueix la carena… hi ha una magnifica panoràmica sobre la Terra Alta (659 m); Bifurcació, es davalla pel camí de la dreta; Bifurcació, a l’esquerra hi ha un camí que es segueix a la dreta (400 m); Fons del barranc, es creua el tàlveg per la vora d’unes vinyes i es remunta per l’altre vessant … a 30 metres es troba un camí i es va a l’esquerra entre la serra de Cavalls a l’esquerra i la Mola d’Irtro a la dreta; Bretxa i Torre Elèctrica, a la dreta hi ha el camí de Sant Marc i la Mola d’Imtro; i per fi la Carretera C-235 (Gandesa – Tortosa), per avui el final del tram serà àmpliament ben esperat (370 m).

Distància:     17,725 kilòmetres.

Dificultat:     Mitjana

Vocals:          Núria Arnan, Antònia Roman i Isidre Isern.

Sortida:         A les 6h 30′ del matí en el camp de futbol del Terrassa.

Pressupost:   17 €  per persona.

Inscripcions: Al telèfon 649 425 011 (vespres) abans del 22 de juny.

Notes: El desplaçament es farà amb un vehicle de 32 o 40 places; en el cas d’exhaurir-se’n les places, es donarà per tancada la llista d’inscrits.

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants durant l’etapa programada del present GR. Tots els que estiguin inscrits tenen el deure de fer efectiu les despeses del autocar.

El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena de les normes donades per els guies, les que donaran els guies, ames de les anunciades al inici de cada sortida per fer l’etapa o tram del actual GR.

 

”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

Proper tram:  24 de Setembre:  CARRETERA  C-235  –  PRAT  DE  COMTE

”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””