20a etapa : TIVISSA – RASQUERA

VOCALIA  DE  SENDERS  DES  DE  2008

CAMINS  DEL  SENDER  DE  GRAN  RECORREGUT  DE  CATALUNYA  GR 7 – I  EL GR 171

(LA  SEU   D’URGELL  –  REFUGI  DE  CARO)

Dissabte, dia 25 de Febrer

20a etapa :    TIVISSA   –   RASQUERA

Ara ens hem adentrat a fer el GR 7 per aquells poblets petits que no s’hi passa o no s’hi va perquè la majoria estan escampats per arreu de les nostres muntanyes, sobretot quan el clima és sever hi queden ja poques cases amb estufa o la llar de foc encesa, o sigui que pocs habitants s’hi estan. Només tenim pendent una etapa o tram per donar per finalitzat el GR 171, el GR 171.1 i el GR 171.3, que serà la que es farà des de Paüls al refugi de Caro, i amb aquesta etapa serà la que tanqui el cicle portat a terme per les guies i el guia de Senders des d’excursionistes.cat.

   També us haig de  dir que aquestes etapes o trams que han donat sobres els 14/15 kilòmetres aprox. no han sigut indicats minuciosament, per que sino algú hagués pres la decisio de fer-les una mica més llargues, però no sortirien bé perque tindríen l doble de quilometratge.

Una altre cosa que us haig de dir es, que si esteu d’acord, no podem deixar que el magnific GR 7 s’acabi com el rosari de l’Aurora, encara que ens quedi  el tram que queda per fer del inoblidable GR 171 ……. Per lo que aneu pensant o rumiant si hem de fer la finalització d’aquest GR tal com cal, dins Les Fagedes dels Ports, o en el Parc Natural de la Tinensa de Benifassà, o potser en el propi Parc Natural dels Ports de Beseit / Tortosa, i més concret al poblet de Fredes (amb quatre cases, una església i un aparcament per girar els autocars) que es el nucli més proper, ja del país veí de Castelló!!!

Quan aneu per l’obaga de llavetina estareu encara a la comarca del Priorat, però compte que quan sigueu per sobre del coll de Miravet, en unes poques passes estareu entre una comarca i l’altre, però quan hagueu passat per la Guixera de Valeri, si que aleshores ja estareu de ple a la nova comarca, coneguda com el Baix Ebre.

Ara i a través del mapa de camins, refugis, passos, pistes, carreteres  i els  senders del Gran Recorregut, on unim Andorra amb Fredes, a base de milers de camins i trifurques, que des de la Seu d’Urgell  s’aniràn atravessant per tota la geografia catalana, fins arribar en primer lloc al refugi de Caro, i després acabar al poble del país veí que és Fredes, tot això amb el recompte d’uns 400 kilòmetres aproximadament. Per tant anem a fer amb tots vosaltres, si voleu i accepteu el que s’anirà fent; així, si voleu podeu venir a fer aquest final engrescador i encisador camí amb nosaltres.

Itinerari previst:

TIVISSA, per l’ indicador, se surt de la població em direcció sud-oest (310 m); Bifurcació, s’arriba a una pista i es va a l’esquerra; sota l’ermita es puja a la dreta per les escales; SANT BLAI, hi ha una dressera a l’esquerra fins a la pista (400 m); COLL DE VENTALLES; per l’ indicador, es va recte, baixant (525 m); Bifurcació, pal indicador, es una pista cimentada es va al l’esquerra; Collet, a mà dreta queda el mas de l’Andreu (320 m); COLL ROIG, es continua pel mateix camí (300 m); MAS BISCON, es va cap al sud-oest tot baixant cap el pla Burg ans (220 m); Bifurcació, es va recte tot deixant una pista a la dreta, als pocs metres hi ha un pal indicador; Bifurcació, es deixa la pista i es va a l’esquerra travessant el barranc; Bifurcació, s’arriba a una pista i es va en direcció al sud-oest; Cruïlla, pal indicador, es va a la dreta per la pista; Cruïlla, es va per la pista principal (150 m); Bifurcació, es deixa la pista i es va a l’esquerra per un corriol; Bifurcació, es va al sud-oest per la pista de la dreta (110 m); Bifurcació, es va a l’esquerra; Cruïlla, es deixa una pista a la dreta, s’arriba a una altre i es va a la dreta; RIERA DE MURGANS, es deixa el llit de la riera i es va a l’esquerra cap el pal indicador (80 m); Bifurcació, pal indicador, a l’esquerra hi ha el PR-C 80 que va cap al Perelló; Carretera TV-3022 (Perelló – Rasquera), es va a la dreta; Cruïlla, es va per la carretera; Bifurcació, es deixa a l’esquerra el pr-c 80-1 que va cap a Cardó; RASQUERA, font, i el poble es a l’esquerra (290 m).

Distància:     16’000 kilòmetres.

Dificultat:     Mitjana

Vocals:          Núria Arnan, Antònia Roman i Isidre Isern.

Sortida:         A les 6h 30′ del matí en el camp de futbol del Terrassa.

Pressupost:   17 €  per persona.

Inscripcions: Al telèfon 649 425 011 (vespres) abans del 20 de gener.

Notes:           El desplaçament es farà amb un vehicle de 32 o 40 places; en el cas d’exhaurir-se’n les places, es donarà per tancada la llista d’inscrits.

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants durant l’etapa programada del present GR. Tots els que estiguin inscrits tenen el deure de fer efectiu les despeses del autocar.

El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena de lesnormes donades per els guies, les que donaran els guies, ames de les anunciades al inici de cada sortida per fer l’etapa o tram del actual GR.

”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

Proper tram: 25 de Març:    RIU  EBRE  (pont del Llagoter)   –   PAÜLS

”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””