22a etapa : RIU EBRE (pont del Llaguter-Benifallet) – PAÜLS

VOCALIA  DE  SENDERS  DES  DE  2008

CAMINS  DEL  SENDER  DE  GRAN  RECORREGUT  DE  CATALUNYA  GR 7 – I  EL GR 171

(LA  SEU   D’URGELL  –  REFUGI  DE  CARO)

Dissabte, dia 25 de Març

   Bé caminadores i caminadors del Sender per etapes o trams, que mentre aneu caminant (valgui la redundància) pel camí que ens ocupa, s’està apropant el final, i és per això que mirant el tram que queda en l’extraordinària última etapa d’uns 28 km (massa llarg per fer-la de cop), s’ha dissenyat per a fer-la en 2 etapes / jornades.

 Tingueu present tots aquells d’excursionistes.cat que ja heu vingut i tingueu previst apuntar-vos que aquesta etapa estarà seccionada en els 19 km de caminada per tal de poder descansar, dormir i menjar; tindreu tot el mes per rumiar si participar o no en aquest final, mentre que a la sortida del mes d’Abril només s’acceptaràn tots aquells magnífics excursionistes que deixin l’efectiu necessari equivalent al que valdrà descansar aquella nit en el Refugi de la Font Ferrera, on tindreu el sopar per un cantó, i la possibilitat d’assistir polits a l’esmorzar en llevar-nos pel matí per altra banda. També es disposarà d’un espai ampli per poder disposar la motxilla, roba, etc. així com també per a posar un sac de dormir o un altre forma per reposar a la nit. D’aquesta forma tothom que vulgui tindrà la forma de poder fer el final més natural pel fet d’haver fet totes les etapes del present GR.

   Aquest mati a l’hora de començar a caminar ens hem trobat a la famosa comarca del Baix Ebre, on hem atravessat el riu Ebre per un pont; mes després de fer cames durant tot el mati, fins al migdia i quasi a primera hora de la tarda encara no hem marxat de la comarca del Baix Ebre, i això es el que ha donat el tema comarcal català.

  Ara i a través del mapa de camins, refugis, passos, pistes, carreteres  i els  senders del Gran Recorregut, on unim Andorra amb Fredes, a base de milers de camins i trifurques, que des de la Seu d’Urgell  s’aniràn atravessant per tota la geografia catalana, fins arribar en primer lloc al refugi de Caro, i després acabar al poble del país veí que és Fredes, tot això amb el recompte d’uns 400 kilòmetres aproximadament. Per tant anem a fer amb tots vosaltres, si voleu i accepteu el que s’anirà fent; així, si voleu podeu venir a fer aquest final engrescador i encisador camí amb nosaltres.

Itinerari previst:

   BENIFALLET, inici d’etapa (40 m).; RIU EBRE, monument al Llagut, al costat del pont del Llaguter, el GR va al nord-oest per travessar el riu pel pont i seguir la carretera del l’Eix de l’Ebre pel marge dret del riu aigües avall (33 m); Bifurcació, es deixa la carretera i es baixa a l’oest, es va per els caps dels tarongers; Bifurcació, sota el pont de la carretera es deixa la pista i es puja per sota del pont; VIA, correspon a l’antiga línia de tren de la vall del Zafan (25 m); Bifurcació, es deixa la via i es baixa a la dreta; Cruïlla, es va a la dreta per la pista; Bifurcació, després d’un maset es va a la dreta (100 m); Bifurcació, es va al nord-oest; MAS PISTOLES, queda a la dreta del camí (125 m); VENTA ROJA, es passa per entre les cases; Carretera N230(a Pinell del Brai), es va a l’esquerra i es travessa el barranc de Xalamera (160 m); Bifurcació, es deixa la pista i es va al sud-oest; COLL, es va al sud-oest (320 m); Bifurcació, s’arriba a una pista enquitranada; Maset, queda a l’esquerra, i poc després es trapassa el collet Roig (410 m); MAS PARELLADES, queda a la dreta (380 m); Bifurcació, s’agafa una pista enquitranada; Carretera TV-3541 (Xerta – Paüls), es va a la dreta (260 m); Bifurcació, es deixa la carretera i es va a l’esquerra; PAÜLS, pal indicador, punt de confluència amb el GR 171 que per la dreta va al poble i després va cap a Pinós, segueixen junts els dos GR cap al refugi de Caro (410 m).

Distància:     15’900 kilòmetres.

Dificultat:     Mitjana

Vocals:          Núria Arnan, Antònia Roman i Isidre Isern.

Sortida:         A les 6h 30′ del matí en el camp de futbol del Terrassa.

Pressupost:   17 €  per persona.

Inscripcions: Al telèfon 649 425 011 (vespres) abans del 20 de març.

Notes:           El desplaçament es farà amb un vehicle de 32 o 40 places; en el cas d’exhaurir-se’n les places, es donarà per tancada la llista d’inscrits.

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants durant l’etapa programada del present GR. Tots els que estiguin inscrits tenen el deure de fer efectiu les despeses del autocar.

El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena de les normes donades per els guies, les que donaran els guies, ames de les anunciades al inici de cada sortida per fer l’etapa o tram del actual GR.

”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

Proper tram: 29 d’Abril:    PAÜLS   –   REFUGI  DE  CARO

”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””