4a etapa. Terrassa – estació RENFE de Vacarisses (14,8 km)

VOCALIA D’HISTÒRIA

Les excursions del 23 i 30 d’abril s’organitzen conjuntament amb el Grup de treball de les Associacions dels Amics del Camí de Sant Jaume de les Comarques Barcelonines ULTREIA. És un nou projecte que sorgeix del treball conjunt entre les associacions d’Amics del Camí de Sant Jaume de l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Terrassa, el Prat de Llobregat, Barcelona, Bages, Sant Cugat del Vallès, Viladecans, Vallès Oriental i Alt Penedès. Compta amb la col·laboració d’Excursionistes.cat

EL CAMÍ DE SANT JAUME DE BARCELONA A MONTSERRAT, PEL VALLÈS OCCIDENTAL

Per tal de donar continuïtat al cicle del Camí de Sant Jaume del Llobregat (Barcelona – Martorell – Montserrat) realitzat al llarg de l’any 2022, us presentem aquest nou projecte d’un cicle d’excursions mensuals adreçat a donar a conèixer aquesta interessant i propera ruta. Té la particularitat que el seu inici i el final és idèntic a l’anterior cicle, però amb un recorregut totalment diferent.

Sortirem de Barcelona i després de creuar la serra de Collserola, s’arriba a Sant Cugat del Vallès. Seguirem per la serra de Galliners fins a les Fonts de Terrassa, on el Camí de Sant Jaume es bifurca:

  1. A. Per Terrassa, Vacarisses i Monistrol de Montserrat, arribarem al monestir de Montserrat, seguint en bona part el traçat del centenari Camí Romeu de Montserrat (2 etapes).
  2. B. Seguint el traçat del Camí Català de Barcelona a San Juan de la Peña, per Ullastrell, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Collbató i pel Camí de les Bateries arribarem al monestir de Montserrat (3 etapes).
 

Calendari previst

El Camí de Sant Jaume de Barcelona a Montserrat, pel Vallès Occidental

                          A. Camí de Sant Jaume de Barcelona a Terrassa i Montserrat

Gener 2023. 1a etapa. Barcelona. Plaça de Sant Jaume – Laberint d’Horta (9,0 km)

                      Febrer 2023. 2a etapa. Laberint d’Horta – Sant Cugat del Vallès (Monestir) (10,4 km)

Març 2023. 3a etapa. Sant Cugat del Vallès – Les Fonts de Terrassa – Terrassa (16,9 km)

Abril 2023. 4a etapa. Terrassa – Torreblanca – Estació RENFE de Vacarisses (14,8 km)

Maig 2023. 5a etapa. Estació RENFE de Vacarisses – Monistrol de Montserrat –  Montserrat (13,3 km)

B. Camí Català de Sant Jaume de Barcelona a San Juan de la Peña

Juny 2023. 6a etapa. Les Fonts de Terrassa – Ullastrell (10,2 km)

Setembre 2023. 7a etapa. Ullastrell – Olesa de Montserrat (8,0 km)

Octubre 2023. 8a etapa. Olesa de Montserrat – Esparreguera – Collbató – Montserrat (14,5 km)

 

Diumenge, 23 d’abril de 2023

4a etapa. Terrassa – estació RENFE de Vacarisses (14,8 km)

Itinerari previst: Terrassa (plaça del Rector Homs davant de la Seu d’Ègara -Sant Pere, Santa Maria i Sant Miquel d’Ègara-, Pont de Sant Pere, Creu Gran, plaça Vella, plaça de la Torre del Palau, raval de Montserrat, carrer del Pare Llaurador, carrer de Sant Marc, pont de Vacarisses, monument “Porta de Terrassa al Camí de Sant Jaume”), transvasament de la riera del Palau, Camí Romeu de Terrassa a Montserrat, Pujada d’en Moixell, torrent de la Maurina, Camí Vell de Terrassa a Vacarisses, riera de Gaià, el Molinot, torrent del Llor, Camí del Molinot, can Coll Cardús, el Boixadell (ruïnes), torrent de Sant Jaume, depuradora de Vacarisses, estació RENFE de Vacarisses-Torreblanca, Hostal de Can Torrella (ruïnes), el Castellet de Dalt i estació RENFE de Vacarisses. Uns 14,8 km aprox.

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: Plaça de Mossèn Oms -davant de la Seu d’Ègara- (lloc on va finalitzar l’anterior etapa), a les 9:00 del matí.

* Arribada a l’estació RENFE de Vacarisses. Al voltant de les 14:00 hores.

* Vocals: Núria Blanch, Ramon Aranda, Lluïsa Blanch i Francesc Suárez.

* El desplaçament de tornada a Terrassa, es farà en transport públic (RENFE), el cost del qual va a càrrec de cada participant.

* Pressupost: Uns 3 € (bitllet de tren de tornada de Vacarisses a Terrassa).

NOTES DELS ORGANITZADORS

* Data límit per fer les inscripcions: dijous 20 d’abril.

* Inscripcions i més informació: al grup de WhatsApp específic o al telèfon 609 40 37 50 (de 18 a 20 hores).

* Tancarem les inscripcions en cas d’arribar a 40 persones inscrites.

* Cada participant s’haurà d’emportar l’esmorzar, dinar de campanya i beguda.

* Propera sortida d’aquest cicle: Diumenge 7 de maig de 2023. 5a etapa. Estació RENFE de Vacarisses – Monistrol de Montserrat – Monestir de Montserrat (13,3 km).

CREDENCIAL: Es facilitarà credencial a tots/es els/les pelegrins/es per posar els segells acreditatius de pas. Cost: 2 €.

OBSERVACIONS:

* Caldrà seguir en tot moment les normes establertes per les autoritats sanitàries.

* Els organitzadors no es fan responsables dels danys que puguin causar o causar-se els participants derivats d’imprudències o negligències d’aquests.

* El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena d’aquestes normes.

TRACK: 4a etapa. Terrassa – estació RENFE de Vacarisses (14,8 km)

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/cami-catala-de-sant-jaume-12-terrassa-vacarisses-monistrol-de-montserrat-montserrat-92790214