5a etapa. BERGA – SANT QUIRZE DE PEDRET – GIRONELLA

VOCALIA D’HISTÒRIA

RUTA DEL LLOBREGAT (Berguedà – Bages – Baix Llobregat)

Diumenge, 3 de desembre de 2017

5a. etapa d’aquest cicle que té com a fil conductor el Llobregat, el qual seguint des del naixement fins a la desembocadura, després de recórrer prop de 200 km.

En aquesta ocasió visitarem -entre altres elements d’interès- el nucli històric de Berga, i les esglésies de Sant Quirze de Pedret, Sant Vicenç d’Obiols, així com el Pont de Pedret i el nucli de Gironella.

Farem servir el traçat de la Via Verda del Llobregat, des del Pont de Pedret fins a Cal Rosal. I de Cal Rosal a Gironella, seguirem un tram de la Ruta de les Colònies.

Itinerari previst: Berga (església de Sant Pere de Berga, Ajuntament de Berga, Hospital Vell – Museu de la Patum, Passeig de la Indústria), Carretera de Sant Quirze de Pedret, Pont de Pedret –sobre el Llobregat-, església de Sant Quirze de Pedret, Via Verda del Llobregat, Cal Rosal (església de Sant Antoni de Pàdua), Molí de Minoves, Pont Nou d’Orniu, església de Sant Vicenç d’Obiols, el Soler d’Obiols, l’Ametlla de Casserres, i entrem a Gironella pel carrer de la Muralla, Castell, Ajuntament i església parroquial de Santa Eulàlia de Gironella. Uns 17-18 km aprox.

* Lloc i hora de sortida: estació d’autobusos de Terrassa, a les 7:00.

* Tornada: a darrera de la tarda.

* Vocals: Isidre Isern, Ramon Aranda, Lluïsa Blanch i Francesc J. Suárez.

* Pressupost: cost de l’autocar socis 17 € / no socis 20 €

* Cal portar l’esmorzar i dinar.

* El desplaçament d’anada i de tornada es farà en autocar de 55 places.

* Data límit per fer les inscripcions: dimecres, 29 de novembre  –o abans en cas d’exhaurir-se les places de l’autocar-.

* Inscripcions i més informació: al telèfon 609.403.750. (Només us podem atendre de 18 a 20 hores).