PRADES – LA MORERA DEL MONTSANT (13 etapa gr7)

 

VOCALIA DE MUNTANYA – SENDERS 2008

CAMINS DEL SENDER DE GRAN RECORREGUT DE CATALUNYA GR 7 – EL GR 171 – I EL GR 174 (LA SEU   D’URGELL – REFUGI DEL CARO)

Dissabte, dia 2 d’abril

Bé, doncs deixeu-me esbravar, la tercera forma d’expressar, i valgui la redundància, la tercera etapa que hem fet nostra i que és la de Coll de Bancs fins a l’Hostal Fonts de Cardener. En arribar a Tuixent ens trobem unes marques noves que criden l’atenció, mes no cal seguir-les dons ens portarien a Gósol, les marques són del GR 150… Mes cal buscar amb lupa les antigues marques que estan tapades pel subsòl després de nevar… Més endavant, quan arribes a la Carretera LV-4012, trobem una casa que talla el pas tal i com diu la descripció del llibre del GR 7.
La següent etapa que va de l’ Hostal Fonts del Cardener fins a Sant Llorenç de Morunys ja us la explicaré…… no us ho perdeu.

Avui anem per la comarca del Priorat mentre anem passant per les terres del Mas del Tanet mentre que per l’altre banda son del Mas de l’Arbonès, però la vall per on passem es la Vall del Net; fins arribar a Bellaguarda.
Un cop passat aquest tros arribem al Coll del Grau que es el primer lloc on deixem la comarca del Priorat i ens posem a l’interior de la comarca del Baix Camp. Continuem ara per un altre comarca fins arribar a la Venta, on quasi arribem a un altre comarca. Quan trepitgem el Barranc del Segalassos hi entrem més o menys, ja que és ben a la vora de la línia divisòria, i aquest tram no el deixarem fins arribar a Prades, ara ja si en la comarca de l’Alt Camp.

Ara hi ha a través del mapa dels camins, refugis, passos, pistes, carreteres i els senders del Gran Recorregut, que anem a unir Andorra amb Fredes (costa de Castelló), després a base dels milers de camins i trifurques, que des de la Seu d’Urgell, s’aniràn atravessant per tota la geografia catalana, fins arribar al refugi del Caro, tot això amb el recompte d’uns 462 kilòmetres aproximadament…, per tant anem a fer amb tots vosaltres, si voleu i accepteu el que s’anirà fent… Així si voleu podeu venir a fer aquest nou engrescador i encisador camí amb nosaltres.

Itinerari previst:

PRADES, Plaça dels Infants (950 m), i seguir pels carrers de Sant Martí, el Alt del Castell, i de Sant Llorenç; Carretera T-701 (Prades–Albarca), punt de confluència amb el GR 65-5; RIU PRADES, es travessa; COLL DE LA DRECERA, per l’esquerra el GR 65-5 se separa del GR 171 (1.030 m).; Bifurcació, es gira cap a la dreta per un camí; Creuament, es travessant dues pistes; Carretera T-701 (Prades-Albarca )(960 m); BARRANC DELS SEGALASSOS. Bifurcació, es deixa la pista abans de creuar la línia elèctrica; COLL DEL MAS DE PEPET; Bifurcació, es segueix recta; Bifurcació, es va a la dreta; Bifurcació, es deixa la pista i es va a la dreta, a 150 metres es ve a l’esquerra per la pista; FEIXA LLARGE DE L’ARGANY, punt de confluència amb el GR 65-5; Bifurcació, abans d’entrar a la carretera es va par a la dreta; COLL D’ALBARCA, es creua la carretera C-242 (Ulldemolins–Cornudella), s’entra al poble deixant l’església i es va pels carrers de la plaça i Quatre Cantons, (774 m); ALBARCA, refugi Montsant del C. E. de Tarragona (800 m); ELS HOSTALETS pal indicador, punt d’inici del GR 174, el GR 171 va a l’oest, recte pujant (800 m); Bifurcació, es segueix recte; Bifurcació, es una corba a la dreta es va recte; Bifurcació, acabada la pujada es va a la dreta cap a l’ermita; MARE DE DÉU DE MONTSANT, es va pla per un camí de balcó (1.040 m); Bifurcació, a la dreta hi ha el camí del Grau de Belart; Coll, es deixa un camí a l’esquerra i es puja per un Grauet; PORTELL DE LA PUNTA DEL PERET, a l’esquerra va a Pèlags, i a la dreta es va a les Ermites (1.042 m); Ampla collada ses segueix al nord-oest per un camí; PI DE LA CARABASSETA, a la dreta hi ha la desviació a les ermites (Santa Magdalena i San Antoni) i fins al GR 65-5 (1.030 m); Pal indicador, el camí segueix davallant; RUI PÈLAGS, es passa a gual ( 760 m); Bifurcació, pal indicador, es gira a la dreta i es puja cap al Comellar de l’Os; Bifurcació, en una corba es deixa un camí a la dreta, es passa per una escletxa fins a la carena; SERRA MAJOR, a la dreta hi ha el camí de Cabacés (1.040 m); Bifurcació, a l’esquerra punt d’inici/final del GR 174-1 (1.020 m); Pal indicador, es va direcció al grau de l’Agnet; Collet, es l’entrada al grau; Bifurcació, pal indicador, a la dreta hi ha el camí del grau de la Grallera; Bifurcació, pal indicador, per l’esquerra s’ajunta el camí dels graus de Barrots i Carrasclet, un tros mes avall es passa per entre els dos dipòsits d’aigua i una antena, es gira a l’esquerra i s’entra al poble; LA MORERA DE MONTSANT, plaça del Priorat (745 m).

Distància:     24,540 kilòmetres

Dificultat:     ALTA (Per la llargada, i els llocs aeris per on discorre el GR)

Vocals:         Núria Arnan, Antònia Roman i Isidre Isern.

Sortida:         A les 6h 30′ del matí en el camp de futbol del Terrassa.

Pressupost:   17 € per persona.

Inscripcions: Al telèfon 649 425 011 (vespres) abans del 20 de gener.

Notes:          El desplaçament es farà amb un vehicle de 32 o 40 places; en el cas d’exhaurir-se’n les places, es donarà per tancada la llista d’inscrits.

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants durant l’etapa programada del present GR.

Tots els que estiguin inscrits tenen el deure de fer efectiu les despeses del autocar.

El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena de les normes donades per els guies, les que donaran els guies, ames de les anunciades al inici de cada sortida per fer l’etapa o tram del actual GR.

”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

Proper tram: 30 d’Abril:     LA MORERA DE MONTSANT   –   LA FIGUERA

”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””