Arbres florits a la Ribera d’Ebre

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Diumenge, 5 de març de 2023

Excursió diürna i de tot el dia amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

L’itinerari previst comença a Mora la Nova. Pel camí vell de Darmós ens dirigiren cap a aquest nucli per continuar, pel bosc, fins a Tivissa. Seguirem.verd el poblat ibèric del Castellet de Banyoles, des del qual tindrem una bona panoràmica de tot el llit del riu Ebre. Descendirem cap a la carretera C-12 i passarem pel nucli de Ginestar. Un cop això, creuarem el riu pel pas de Barca i arribarem a Miravet. Per la riba dreta de l’Ebre, tornarem enmig de camps, cap a Benissanet i, de nou, Mora la Nova.

Uns 40 km amb desnivells assequibles però amb algunes pujades que poden exigir una mica més d’esforç. La segona part de l’itinerari, a vora del riu, té un desnivell molt.poc apreciable.

Us farem arribar el track de la sortida, a través del grup de WhatsApp.

*  Lloc i hora de sortida: a l’estació de la RENFE de Terrassa a les 07.30h. El tren surt a les 07.42 hores. Baixarem a Barcelona-Sants i canviarem de tren a la línia R15, que surt a les 09:03 h, per anar fins a Mora la Nova, on hi arribarem a les 11:14h. En aquesta ocasió NO farem cafè a l’arribar i començarem directament a pedalar, sobre les 11:15 hores. 

També us podeu desplaçar fins a Mora la Nova en cotxe. Podeu deixar el cotxe a la mateixa estació, hi ha força lloc. Si necessiteu fer el cafè i/o esmorzar, compteu bé el temps per poder sortir a pedalar a partir de les 11:15 hores.

* Tornada: en tren des de Móra la Nova o en cotxe si us desplaceu en aquest mitjà.

* Material necessari: bicicleta, casc, esmorzar, alguna cosa per picar i dinar. Pararem en algun lloc adequat per fer la beguda que acompanyi el dinar.

* Vocals: Xavi Oller i Xavier Garriga.

* Pressupost: bitllets de tren d’anada i tornada. Vàlid l’abonament recurrent regional si el teniu.

* És obligatori fer la inscripció (fins el 4 de març) mitjançant el correu electrònic cub.sensepresses@gmail.com. Podem limitar el nombre de participants. Els menors han de anar acompanyats de una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per recórrer els paisatges dels arbres fruiters florits de la Ribera d’Ebre.