Camí de sirga i via verda de l’Ebre

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte, 10 de novembre de 2018

Excursió diürna amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

En aquesta ocasió ens dirigim cap al sud de Catalunya per pedalar per una part de l’antic camí de sirga de l’Ebre, lloc per on passaven les persones o els animals que estiraven les embarcacions de mercaderies que anaven o tornaven pel riu a través d’una sirga (corda). La sortida comença a l’estació de Móra la Nova, des d’on ens dirigirem, travessant el pont de l’Ebre, cap a Móra d’Ebre. Allà agafarem el camí de la riba dreta del riu i anirem fins a Miravet. Un cop allà, si el temps ho permet, creuarem el riu pel tradicional pas de barca i continuarem cap a Rasquera. Un cop al poble, pujarem per l’antiga carretera que anava a aquesta població per baixar de nou cap a la vora del riu. Seguirem fins al trencall de la carretera C-12 de Benifallet. Allà agafarem un tros la carretera fins a trobar-nos amb la via verda de l’Ebre, que prendrem fins arribar a Tortosa. Uns 50-55 km, amb algunes pujades i baixades.

NOTA: Si el vent és molt fort, el pas de barca no funciona. Si passés això, des de Miravet agafarem la carretera local cap a Pinell del Brai i allà seguirem per la via verda fins a Tortosa.

* Lloc i hora de sortida: A l’estació de RENFE de Terrassa a les 07:25 h. Agafarem el tren que surt a les 07:37 h i baixarem a l’Arc de Triomf. Anirem pedalant fins a l’estació de França, on agafarem el tren que surt a les 08:43 hores. Començarem a pedalar sobre les 11.15 h aprox. Com que el tren presenta limitacions d’espai, aquesta vegada limitarem el nombre de persones a 20-22 participants.

NOTA: Estem intentant buscar transport en autocar per fer el desplaçament. En tal cas, quedarem igualment a les 07.25 hores a l’estació de renfe de Terrassa per carregar les bicis al bus. Si al final fem el transport en autocar, a mesura que us apunteu, us donarem el preu de l’autocar i el número de compte per fer l’ingrés.

* Tornada: al llarg de la tarda des de Tortosa (en tren o autocar).

* Material necessari: bicicleta, casc, material per a possibles punxades, esmorzar i dinar. També cal portar llums per poder passar còmodament pels túnels de la via verda i perquè el dia és curt.

* Vocals: Albert Virto i Xavi Oller.

* Pressupost: bitllet d’anada (Terrassa-Mora) i tornada (Tortosa-Terrrassa) de tren. Si feu grups de 10, podeu treure un abonament i us sortirà una mica més econòmic.O el preu de l’autocar, si fem el desplaçament d’aquesta manera.

* És obligatori fer la inscripció (fins el 6 de novembre) a l’adreça electrònica cub.sensepresses@gmail.com. Abans d’aquesta data es poden tancar les inscripcions si s’arriba a la xifra adient per a un bon desenvolupament de la pedalada. Si hi ha baixes, l’organització les cobrirà amb la llista de reserva. Els menors han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO es cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per gaudir de les terres de l’Ebre.