Castellcir / La Popa

VOCALIA DE VETERANS

Dimecres 27 de octubre (Tot el dia)

Iniciem la ruta a Castellcir i agafem el camí de Sant Andreu (antiga parròquia del poble). Seguin la pista, passem la palanca de la Riera de Castellcir (Bassa Gran i petita). Veiem a prop Ca l’Antoja i l’Embassament de Ca l’Antoja. Arribem al prat i font del Castell.

El CASTELL DE CASTELLCIR, també anomenat “CASTELL DE LA POPA” per la seva silueta en forma de popa vaixell, data del segle X, i està construït sobre una roca amb la base erosionada. El castell va estar habitat fins entrat el segle XX (vers el 1920 encara s’apreciava un bon estat de conservació). Per accedir al castell, pugem per una gran escala de pedra que acaba en un portal d’estil romànic, amb volta de canó. Podem passejar per totes les estances, deteriorades, però repletes d’història. A l’extrem oriental es troben les restes de l’ermita de Sant Martí, i a l’altre extrem, una cisterna, utilitzada per recollir aigua de pluja. Magnífiques panoràmiques.
Continuem la ruta  i arribem a l’anomenada Sauva Negra. La SAUVA NEGRA és una zona amb preciosa fageda, amb un llarg tram planer on passejarem sobre catifa de fulles, entorn privilegiat. La Font de la Sauva Negra (raja un fil d’aigua), està ubicada en una esplanada on també hi ha un caneló amb aigua, que serveix d’abeurador.
Seguim la ruta pel Pas de la Tuna (Torrent de Sauva Negra),riera de Castellcir, deixem la pista per un corriol cap a la Bauma D’Esplugues, seguim un altre corriol que va pel torrent, al costat de la Casa de la Roca tornem al lloc de sortida a Castellcir.

Llargada de la ruta: Uns 13,75 Km.

Desnivell:  420 m.

Dificultat: Fàcil

Lloc i hora de sortida de Terrassa: Estació d’autobusos a les 7:00 hores.

Tornada a Terrassa: Als voltants de les 18:00 hores

Pressupost: Autocar i dinar en restaurant 30 €. Per no socis 35 €.

Es pot dinar de sarró però cal dir-ho en el moment de fer la inscripció per tal de no reservar plaça de restaurant.

Vocals: Antonio Hernández i Joan Miquel Aznal

Inscripcions: A partir del dia 14 i fins el 25 de octubre.

Es tancarà la inscripció si s’exhaureix la capacitat de l’autocar.

Contactar preferentment via whatsapp o trucant al telèfon 696962440 (Joan Miquel) només de 19:00 a 21:00 hores.

En el whatsapp poseu el vostre nom i cognom en el missatge. Si alguna persona anul·la la inscripció les 24 hores prèvies a la sortida, està obligada a fer front al cost de l’autocar.