CIMS COMARCALS DE CATALUNYA: Ribera d’Ebre

«LA CREU DE SANTOS – 942m» (Ribera d’Ebre)
Vocalia de Muntanya

Diumenge, 6 de Març de 2.016

La Serra de Cardó, entre la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre, és un lloc força desconegut, la Creu de Santos que en aquesta comarca rep el nom de Xaquera és el punt mes alt de la serralada que fa de divisòria amb la veina comarca del Baix Ebre. Com que des de sempre ha sigut una zona de difícil accés, no es va habitar fins al segle XVII, quan uns carmelites hi van fundar un monestir. Aquests frares, que també van construir onze ermites, van abandonar la vall en ser perseguits durant les guerres carlines, i no va ser fins a finals del segle passat que la zona va reviure amb la transformació de l’antic monestir en balneari. Ara, el balneari està tancat, i només s’acosten per allà els excursionistes. Des d’Excursionistes.cat us proposem aquesta sortida per conèixer aquest magnífic racó de les Serres de Mestral.

Itinerari: Convent Balneari de Cardó – Ermita de la Santíssima Trinitat – Ermita de Sant Angel – Portell de Cosp – Refugi de la Font del Teix – Cova Llòbrega – Portell del Bou – Portell de Cardó – Xaquera (la Creu de Santos) 942m – Camí de Tivenys

– Sant Simeó Estilita (Ermita de la Columna) – Convent Balneari de Cardó.

* Vocals: Pep Roca i Jaume Pavón.

*Lloc i hora de sortida: Estació d’autobusos de Terrassa a les 6:00h del matí.

* Desplaçament: El desplaçament es farà amb vehicles particulars tot i que si tenim mes de 30 persones inscrites el desplaçament es farà amb autocar.