Circular a Vilanova i la Geltrú per l’embassament del Foix

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte, 16 de juny de 2018

Excursió diürna amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

Ruta circular per l’entorn del Parc del Foix, situat entre el Garraf i el Baix Penedès, que porta de Vilanova i la Geltrú al mas de l’Artís pel torrent de la Pastera, s’enfila al coll del Pla de les Palmeres i baixa a l’embassament de Foix per remuntar després per la costa de Cunit i, pel Puigdetiula, davallar a Cubelles i tornar al punt de sortida. El Parc del Foix va ser creat el 1993 i compta amb una superfície de 2.900 hectàrees. Aquest entorn fortament humanitzat acull una notable varietat d’espais naturals on es troben, encara, raconades ben conservades i solitàries. Sobre un relleu calcari de colors rogencs i grisos, s’estén un mantell vegetal irregular constituït per conreus, garrics i bosc, solcat, vora l’aigua, per canyissars i vegetació de ribera. Els conreus, abans molt estesos, s’han reduït als llocs més favorables deixant pertot indicis de l’antiga activitat agrícola com terrasses, feixes, murs de pedra seca i cabanes. L’embassament de Foix, construït durant la tercera dècada del s. XX, s’ha integrat en l’entorn donant al paisatge un punt de distinció i bucolisme. Malgrat la moderada distància, uns 35-40, km i desnivell del recorregut cal fer atenció al seu perfil sinuós i als trams rocallosos.  Consulteu una part del track a la pàgina web:

https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/de-vilanova-i-la-geltru-a-lembassament-de-foix-i-tornada-per-cubelles-7348502

* Lloc i hora de sortida: Estació de Renfe de Terrassa a les 8.00 hores, el tren surt a les 8.15 h. Baixarem a l’estació de Barcelona-Sants i canviarem al tren que ens durà a Vilanova i la Geltrú que surt a les 9:15 hores. Arribarem a Vilanova sobre les 10 h.

* Tornada: al llarg de la tarda des de Vilanova.

* Material necessari: bicicleta, casc, material per a possibles punxades, esmorzar i dinar de campanya. Com sempre, en cas de trobar un bar, anirem allà per dinar.

* Vocals: Albert Virto i Xavi Oller.

* Pressupost: tren d’anada i tornada.

* És obligatori fer la inscripció (fins el 15 de juny) a l’adreça electrònica cub.sensepresses@gmail.com. Podem limitar el nombre de participants. Els menors han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO es cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per gaudir dels paisatges del Penedès i el Garraf.