De la serra de Marina a la serra Litoral des de Teià

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte 13 de gener de 2024

Excursió diürna i matinal amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

L’itinerari previst comença a l’estació del Masnou. Agafarem el passeig marítim cap a Ocata i pujarem cap a Teià al costat de la riera homònima. Creuarem aquesta població i anirem a buscar el camí de la Cornisa, que connecta el parc de la serra de Marina amb el parc de la Serra Litoral. Després d’un progressiu ascens per pista ciclable, arribarem al coll de Can Gurguí i seguirem, en baixada, fins a la creu de Can Boquet i el restaurant de Sant Salvador. Aquí, cada usuari podrà escollir el camí que més li convingui, sender o pista, per arribar-hi. Continuarem amb un nou ascens, molt breu, fins al dolmen de la Roca d’en Toni (amb opció de sender i pista) i després baixarem cap a Vallromanes per una pista, majoritàriament en bon estat (tot i que cal advertir que hi ha algun reguerot fet per l’aigua), passant pel costat de la masia de Cal Senyor. Un cop a Vallromanes, ens tornarem a enfilar de nou per anar a trobar altra vegada el camí de la Cornisa. Un cop aquí, ja només ens quedarà una còmoda i fascinant baixada fins a Teià i el Masnou, on donarem la ruta per acabada.

Uns 30 km aproximadament, per pistes i, qui ho vulgui, els senders que s’ofereixen com a alternativa en alguns casos.

Podeu consultar la ruta al següent enllaç de wikiloc:

https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/ocata-teia-salvador-vallromanes-teia-149516663

Lloc i hora de sortida: a l’estació de Terrassa-Estació del Nord a les 06:45h. El tren surt a les 07:00 hores. Baixarem a Plaça de Catalunya i canviarem al tren, línia R1,  que ens portarà al Masnou, on hi arribarem a les 08:26h. Pedalarem fins a Teià, on ens trobarem amb els companys/es que vagin en cotxes.

També us podeu desplaçar en cotxes particulars i aparcar a Teià, la pàrquing que hi ha a l’entrada del poble. En aquest cas, cal ser a Teià a les 08:30 hores. En aquesta ocasió no farem cafè abans de sortir perquè esmorzarem en un lloc amb servei de cafè pel camí, però si algú necessita cafè abans de sortir, cal que faci una bona previsió per no endarrerir la sortida del grup.

* Tornada: està previst acabar la ruta sobre les 13:00 hores, temps suficient per tornar a dinar a casa (o, qui vulgui, es pot quedar a dinar allà).

* Material necessari: bicicleta, casc i alguna cosa per picar. Per esmorzar, està previst fer el menú ciclista (mongetes, botifarra, ous ferrats, patates pelades i all i oli, amb beguda inclosa+cafè+licor) de 15€ al restaurant de Sant Salvador. Si hi esteu interessats, dieu-nos-ho quan us apunteu. Si preferiu portar-vos el vostre esmorzar, també podeu i només fer el cafè al restaurant.

* Vocals: Xavi Oller i Xavier Garriga.

* Pressupost: bitllets de tren d’anada i tornada (3 zones ATM).

* És obligatori fer la inscripció (fins el 11 de gener) mitjançant el correu electrònic cub.sensepresses@gmail.com. Podem limitar el nombre de participants. Els menors han d’anar acompanyats de una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per gaudir dels paisatges que ens ofereix la zona.