El balcó del Baix Llobregat

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte, 21 de gener de 2023

Excursió diürna i de tot el dia amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

L’itinerari previst comença a Viladecans. Remuntarem la riera de Sant Climent fins a aquesta població i ens enfilarem pel GR92, que ens donarà pas a les zones boscoses i forestals que conformen la perifèria del parc del Garraf. Per corriols i pistes anirem fins a Begues i rodejarem el poble. Després de trobar el Pi gros, començarem la tornada i baixarem de nou cap a la costa per pistes. Travessarem el nucli de Sant Climent i descendirem cap a Viladecans, on donarem per acabada la nostra ruta. Uns 40 km, la primera part en ascens per guanyar l’alçada de la muntanya i tenir unes bones vistes de la costa. Després, majoritàriament, la ruta és assequible amb desnivells moderats, per acabar amb unes bones baixades.

Us farem arribar el track de la sortida, que podeu consultar també al wikiloc:

https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/balco-del-baix-llobregat-122036876

Lloc i hora de sortida: a l’estació de la RENFE de Terrassa a les 07.15h. El tren surt a les 07.23 hores. Baixarem a Barcelona-Sants i canviarem de tren a la línia R2, que surt a les 08:34 h, per anar fins a Viladecans, on hi arribarem a les 08:50h. En arribar farem el cafè i començarem la sortida. Començarem a pedalar sobre les 09:45 hores.

També us podeu desplaçar fins a Viladecans en cotxe. Podeu deixar el cotxe a la mateixa estació, hi ha força lloc. Si necessiteu fer el cafè i/o esmorzar, compteu bé el temps per poder sortir a pedalar a partir de les 09:45 hores. Farem el cafè a l’avinguda Francesc Macià (passarem ubicació per whatsapp).

* Tornada: en tren des de Viladecans al llarg de la tarda.

* Material necessari: bicicleta, casc, esmorzar, alguna cosa per picar i dinar. Pararem en algun lloc adequat per fer la beguda que acompanyi el dinar.

* Vocals: Xavi Oller i Xavier Garriga.

* Pressupost: bitllets de tren d’anada i tornada. Vàlid l’abonament recorrent de renfe.

* És obligatori fer la inscripció (fins el 18 de gener) mitjançant el correu electrònic cub.sensepresses@gmail.com. Podem limitar el nombre de participants. Els menors han de anar acompanyats de una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per conèixer els paisatges de la costa del Baix Llobregat