El Canal d’Urgell al seu pas per les Garrigues

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte, 13 de maig de 2017

Excursió diürna amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

L’itinerari previst comença l’estació de Bellpuig. Sortirem de la població en direcció Belianes i, just passat el Convent de Sant Bartomeu, girarem a la dreta per agafar el camí del Canal d’Urgell. El seguirem vers Arbeca tot passant per davant de la Fortalesa dels Vilars, un jaciment ibèric ocupat des del segle VIII al IV aC. De nou pel Canal d’Urgell, en aquest cas, seguint la Sèquia Quarta, arribarem a Juneda. Donarem la vota a la població i anirem vorejant el canal fins a Les Borges Blanques. Tornarem a Arbeca i, d’aquí, seguirem cap a Vilanova de Bellpuig i tornarem a arribar al nostre punt de partida. És una ruta circular que no presenta dificultats a nivell de desnivell, ja que majoritàriament circula pel costat del canal. En total pedalarem entre 50 i 55 km. Consulteu el track: https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=14301025 (falten els trams d’anada i tornada a Arbeca).

* Lloc i hora de sortida: a l’estació de Renfe de Terrassa a les 8:35 hores. El tren, direcció Lleida, surt a les 08.48 hores. Baixarem a l’estació de Bellpuig a les 10.53 hores, moment en què començarem a pedalar.

NOTA: qui vulgui també es pot desplaçar en cotxe fins a Bellpuig, ja que és una ruta circular i s’estalvia l’estona de tren. Si ho podem muntar, intentarem que el desplaçament sigui tot en cotxes particulars i així no depenem dels trens. Cal ser a Bellpuig a les 10.30 hores, a punt per pedalar.

* Tornada: al llarg de la tarda, en tren des de Bellpuig (intentarem agafar el de les 16.39 h). Si anem en cotxes, la tornada pot ser més variable.

* Material necessari: bicicleta, casc, material per a possibles punxades, esmorzar i dinar.

* Vocals: Albert Virto i Xavi Oller.

* Pressupost: Bitllets de tren d’anada i tornada (uns 15-18 € en total)

* És obligatori fer la inscripció (fins el 12 de maig) a l’adreça electrònica cub.sensepresses@gmail.com. Podem limitar el nombre de participants. Els menors han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO es cap prova competitiva. La intenció és una pedalada pel recorregut del canal d’Urgell.