El Parc de Montesquiu

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte, 15 de desembre de 2018

Excursió diürna amb bicicleta de muntanya, organitzada pel ​Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES​ des d’Excursionistes.cat.

En aquesta ocasió ens dirigim cap al Prepirineu, al Parc Natural de Montesquiu, situat entre el termes de Ripoll, Vidrà i Sant Quirze de Besora. Farem un recorregut sorpresa per l’interior del parc que, sortint de l’estació de Sant Quirze de Besora, ens permetrà recórrer la riera de la Solana i espais propers amb un alt valor ecològic i paisatgístic. Així mateix, visitarem el castell de Montesquiu, que és l’emblema de la zona. Acabarem la jornada amb el dinar de Nadal, que servirà per tancar la temporada i plantejar les noves propostes de cara el proper any. Uns 25 km aproximadament amb les ondulacions pròpies de la zona.

* ​Lloc i hora de sortida: A l’estació de RENFE de Terrassa a les 07:00 h. Agafarem el tren que surt a les 07:13 h i baixarem a l’estació de la Sagrera-Meridiana. Allà esperarem el tren que es dirigeix a Ribes i que passa a les 08:02. Baixarem a Sant Quirze de Besora a les 09.36 hores.

NOTA: Al ser una ruta circular, qui vulgui pot anar en cotxe fins a Sant Quirze de Besora. Al costat de l’estació hi ha espai per aparcar. Cal ser allà a les 09:30.

* ​Tornada​: al llarg de la tarda des de Sant Quirze de Besora.

* ​Material necessari​: bicicleta, casc, material per a possibles punxades i esmorzar. El dinar el farem en un restaurant prèviament concertat. Ja us en donarem detalls, així com el menú previst. Tindrem en compte al·lèrgies i qualsevol altra particularitat.

* ​Vocals​: Albert Virto i Xavi Oller.

* ​Pressupost​: bitllet d’anada i tornada (Terrrassa-Sant Quirze de Besora). Val la pena comprar un Bonotren de 6 zones si sou 5 persones, tindreu un estalvi considerable en el preu del bitllet.

* És ​obligatori fer la inscripció (fins el 10 de desembre) a l’adreça electrònica cub.sensepresses@gmail.com​. Abans d’aquesta data es poden tancar les inscripcions si s’arriba a la xifra adient per a un bon desenvolupament de la pedalada. Si hi ha baixes, ​l’organització les cobrirà amb la llista de reserva. Els menors han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO es cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per gaudir del parc de Montesquiu.