El riu Llobregat: des de Berga fins a Manresa

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte, 14 de maig de 2016

Excursió diürna i de tot el dia amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

Itinerari lineal amb sortida des de la ciutat de Berga. Ruta que transcorre gairebé íntegrament pel costat del riu Llobregat. Començarem per l’antiga via verda del Llobregat, des del nucli de Pedret fins a la colònia de cal Rosal. Seguirem cap a Gironella, Puig-Reig i la colònia Vidal, una de les més ben conservades del passat industrial de la zona. A continuació creuarem la riera de Merlès i continuarem cap a Navàs, Balsareny (passarem per sota del seu castell) i arribarem a Navàs. Des d’aquí ens dirigirem cap a Sallent i el parc de l’Agulla per acabar la sortida a Manresa. El recorregut combina camins asfaltats amb poc trànsit, senders i pistes de terra en bon estat, tota ella majoritàriament planera, exceptuant algunes baixades fortes al principi. En total pedalarem uns 60-65 km.

* Lloc i hora de sortida: a la parada de bus del passeig 22 de juliol més propera a l’estació de RENFE de Terrassa (direcció Rambla) a les 07:30 hores, a punt per carregar les bicis al bus. Sortirem puntualment a les 08:00 h per ser a Berga cap a les 09:15 h.

* Tornada: en tren, des de Manresa, al llarg de la tarda.

* Material necessari: bicicleta, casc, esmorzar, aigua i material per a possibles punxades. També cal portar el dinar, ja que el recorregut és força llarg i així anirem més lleugers.

* Vocals: Carles Comellas, Toni Crusellas i Xavier Oller.

* Pressupost: El desplaçament d’anada es farà en autocar de 25 places, amb un import de 15 € pels socis i 18 € pels no socis. La tornada es farà en tren des de Manresa (el preu del bitllet és inferior als 4 €)

* És obligatori fer la inscripció (fins el 12 de maig) a l’adreça electrònica cub.sensepresses@gmail.com. Abans d’aquesta data es poden tancar les inscripcions si s’arriba a la xifra adient per a un bon desenvolupament de la pedalada. El tancament el posarem al Facebook i Xat de Sense Presses (whatsapp) i si hi ha baixes l’organització les cobrirà amb la llista de reserva.

Un cop feu la inscripció us donarem el número de compte bancari per fer l’ingrés de l’import del bus.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per gaudir del camí del Llobregat i els seus paisatges.