El riu Negre al voltant de Solsona

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte, 17 de juny de 2017

Excursió diürna amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

L’itinerari comença a Solsona. Des d’aquí ens dirigirem cap a la riba del riu Negre, la qual anirem seguint fins a trobar el GR-7-5 que s’enfila cap a Lladurs. Després de dues rampes amb fort desnivell, el camí esdevé carener i recorre (amb algunes ondulacions) tot el Serrat de l’Om. Arribats al camí del Corral, el prendrem fins a trobar la carretera local LV-4011, que seguirem en direcció sud. A l’alçada del serrat de l’Alzina, agafarem un camí que ens durà cap al pont de l’Arfau i el Parc de la Mare de la Font, un bonic espai de lleure i natura. Continuarem pel Barranc del Pallarès per arribar de nou a Solsona. Recorrerem tot el centre de la ciutat i sortirem per la C-75 fins a Cal Xacó. Tornarem a buscar el camí del riu Negre (que comparteix tram amb el GR-3) i ens durà fins al punt de sortida. Uns 25 km, amb alguns desnivells molt pronunciats, i un terreny abrupte.

Després de la ruta, aquells que ho vulgueu, podreu gaudir d’un refrescant bany a l’espai natura protegit de la Ribera Salada, molt a prop de Solsona. En aquest indret també podeu dinar de campanya.

* Lloc i hora de sortida: el desplaçament es farà en cotxes particulars fins a Solsona. Cal sortir de Terrassa sobre les 8:00 hores, per ser a Solsona cap a les 09:15 hores. Tindrem temps per esmorzar i començarem a pedalar a les 10 h.

Si algú no troba cotxe per al desplaçament, també pot agafar el bus de línia fins a Solsona, que surt a les 7.10 de l’estació d’autobusos de Terrassa i que permet transportar també la bici. La tornada és a les 16.55 hores.

* Tornada: al llarg de la tarda des de Solsona.

* Material necessari: bicicleta, casc, material per a possibles punxades, esmorzar i dinar (només qui vulgui, ja que aquells que preferiu dinar al restaurant, està previst arribar a una hora prudencial a Solsona). També cal dur tovallola i banyador si voleu anar a banyar-vos.

* Vocals: Albert Virto i Xavi Oller.

* Pressupost:El cost del trajecte entre Terrassa i Solsona (anada i tornada) a convenir entre els que aneu amb cada cotxe.

* És obligatori fer la inscripció (fins el 15 de juny) a l’adreça electrònica cub.sensepresses@gmail.com. Podem limitar el nombre de participants. Els menors han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO es cap prova competitiva. La intenció és una pedalada pels voltants de Solsona.