El riu Sió

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte, 29 d’abril de 2017

Excursió diürna amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

L’itinerari previst comença l’estació de Sant Guim de Freixenet. Des d’aquí ens dirigirem fins al naixement del riu Sió, ubicat a la localitat de Gàver. A partir d’aquí anirem resseguint el curs del riu Sió per les terres de la Segarra, l’Urgell i la Noguera. Pel camí anirem trobant pobles ben interessants, algunes fortificacions medievals de frontera i trams del canal d’Urgell, que ens acompanyarà algunes estones. El riu Sió desemboca al Segre al terme municipal de Balaguer, on finalitzarem el nostre itinerari. Aquesta ruta no presenta dificultats a nivell de desnivell, ja que majoritàriament és de baixada. La principal complicació ve donada per la distància a recórrer, un total d’uns 70 km. Per això és molt important que, en aquesta ocasió, us porteu el dinar a sobre, ja que no disposarem de molt temps per poder parar. Consulteu el track: https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=13708969 (només fins a Balaguer).

* Lloc i hora de sortida: a l’estació de Renfe de Terrassa a les 8:35 hores. El tren, direcció Lleida, surt a les 08.48 hores. Baixarem a l’estació de Sant Guim a les 10.21 hores, on farem el cafè i començarem a pedalar.

NOTA: qui vulgui també es pot desplaçar en cotxe fins a Sant Guim de Freixenet, ja que el tren de tornada també hi passa.

* Tornada: agafarem el tren dels FGC a Balaguer a les 17.45 hores, el qual ens deixarà a Lleida a les 18.25 h. Allà enllaçarem amb l’R12, que surt a les 19.57 i que arriba a Terrassa a les 22.33 hores.

* Material necessari: bicicleta, casc, material per a possibles punxades, esmorzar i dinar.

* Vocals: Albert Virto i Xavi Oller.

* Pressupost: Bitllets de tren d’anada i tornada (uns 20 € en total)

* És obligatori fer la inscripció (fins el 27 d’abril) a l’adreça electrònica cub.sensepresses@gmail.com. Podem limitar el nombre de participants. Els menors han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO es cap prova competitiva. La intenció és una pedalada pel recorregut del riu Sió