ELS CAMINS DE SANT JAUME PER CATALUNYA

2ª etapa: Llívia a Santa Maria de Quadres-Isòvol. Cicle: Camí de Sant Jaume per la Cerdanya i el Segre.

Diumenge, 15 de maig de 2016

Uns 17,5 km, aproximadament.

Itinerari previst: Llívia, Ur, Sant Jaume de Rigolisa, Puigcerdà, Sant Martí d’Aravó, Ntra. Sra. Del Remei, Bolvir, Molí de Ger i Santa Maria de Quadres.

Una vegada arrivats a Llívia iniciarem el nostre camí seguint pel carrer del Camí d’Ur i per la Rue de Llívia. Farem la nostra entrada a Ur i continuarem pels carrers François Fabre, Jean Sarret, avinguda Emmanuel Brousse fins arrivar a l’església románica de Sant Martí d’Ur, tornarem a agafar l’avinguda d’Emmanuel Brousse per creuar la Route d’Espagne, resseguint pels carrers d’Ansaneres, de la Plantade i de Bell-lloc fins arrivar a Sant Jaume de Rigolisa.

La primitiva església dedicada a Sant Jaume apòstol va ser destruïda per les tropes franceses el 1793 a la Guerra Gran i fou restaurada per la família Guasc. El lloc actual de l’església de Sant Jaume de Rigolisa, a prop de les Ansaneres, al costat del riu Raür, fou traslladat per la família Macià i Bonaplata. L’església comptava amb un retaule gòtic del mestre cerdà Pere Borrell que es va perdre el 1936. És un temple neogòtic amb un portal d’arquivoltes ogivals i una gran rosassa, amb un estilitzat campanar de torre de 17 metres, amb coberta piramidal de pissarra.

Fent la nostra entrada a Puicerdà pel paratge de Rigolisa, plaça de Dionís Puig, passeig de la Sèquia i donarem la volta al llac pel carrer del Dr. Piguillem fins arrivar a l’avinguda Pons i Gasol, continuarem per la plaça de Barcelona, la rambla de Jose Maria Martí, plaça dels Herois, plaça de Santa Maria, carrer Major, plaça del Reg, passeig del Torreó, ronda dels Torreons, carrer Pas de la Casa, paratge de Sant Martí, carrer de Mas d’en Po, pont de Sant Martí, creuarem el riu Aravó, la carretera GIV-4035 i seguirem per la carrera vella de la Seu d’Urgell, deixant al nostre Esquerra Cal Montellà, passarem el Mas Aransó i de seguida arrivarem a la Torre del Remei. Farem la nostra entrada a Bolvir pel carrer Antoni Elies i de seguida sortirem el carrer del Camí Real, creuant la N-260, amb molt de compte, passarem la Colomina, creuarem el torrent del Cuar, el rec de les Deveses de Niula, deixant a la nostra esquerra el Molí de Ger, creaurem el torrent de Montmalús i una pista que, resseguint-la, ens postaria al municipi d’All i ja de seguida arribarem a l’ermita románica de Santa Maria de Quadres.

Si per motius de caire tècnic l’autocar no pogués recollir-nos a Santa Maria de Quadres ens caldrà caminar un parell de quilòmetres fins les afores d’Isòvol.

DIFICULTAT: BAIXA

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: Estació d’autobusos, a les 7:00 del matí. Tornada: al llarg de la tarda.

* Activitat organitzada conjuntament amb Excursionistes.cat.

* Vocals: Andreu Alcaraz, Carme Carrique i Joan Miquel Aznal.

* Pressupost: cost de l’autocar socis 17 € / no socis 20 € (només autocar), els menors de 18 anys, 7 €. Els associats/des a l’atur 10 €.

* El desplaçament es farà amb un autocar de 55 places. Data límit per fer les inscripcions: dijous 12 de maig o abans, en cas de quedar exhaurides les places

* Inscripcions i més informació: al telèfon 646.615.016 (Només us podem atendre de 19 a 22 hores), o als correus electrònics: amicscamisantjaume.terrassa@hotmail.com, andreualcaraz@gmail.com

Propera etapa: Juny 2016, COLLIURE-BANYULS.

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants derivats d’imprudències o negligències dels mateixos. El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena d’aquestes normes. Es podrá anul.lar la reserva fins a 48 hores abans de la sortida, en cas de fer-ho posteriorment es tindrà que abonar l’import establert.