ELS CAMINS DE SANT JAUME PER CATALUNYA Cicle TÀRREGA – MONZÓN

Diumenge, 15 de febrer

5a. Etapa Binéfar – Monzón

Itinerari previst: Binéfar – Monzón. Uns 15 km. aproximadament.

 

DIFICULTAT: BAIXA

 

Amb aquesta última etapa de Binéfar a Monzón donarem per finalitzat el cicle del Camí Català per Sant Joan de la Penya que vam començar al mes d’octubre a Tàrrega. Per tal de visitar amb comoditat el Castell templari de Monzón i algun altre lloc d’interès com pot ser la casa natal de Joaquín Costa hem escurçat l’etapa. Com recordareu l’última etapa va finalitzar a Tamarite.

L’autocar ens deixarà en les proximitats de l’estació de RENFE de Binéfar i després d’esmorzar en algun dels molts establiments situats en el centre de la vila agafarem el Camí de l’Almúnia i en uns 5 quilòmetres aproximadament empalmarem amb el camí de Sant Jaume provinent de Tamarite a l’alçada de la Torre de Roma. Una vegada al camí principal i al poc d’arribar creuarem el Canal de Zaidín continuant per aquest camí cap a Monzón.

 

Uns quilòmetres més endavant creuarem l’autovia A-22 per un pas sota la mateixa. Al poc temps creuarem la via del tren a l’alçada de l’Acequia del Adamil veient a la nostra esquerra les primeres edificacions del Barri de La Carrasca. Tot seguit farem la nostra entrada a Monzón pel carrer de Tamarite fins arribar a una gran rotonda on agafarem el carrer Joaquín Costa; en el número 11 de la qual es troba la casa natal del gran intel·lectual aragonès ara convertida en museu; que més endavant passa a ser el carrer Mayor i tot seguit arribarem a la Plaza Mayor on trobarem l’Ajuntament de Monzón i a la nostra esquerra i dominant la ciutat el seu famós castell.

 

Una vegada haguem dinat visitarem el castell. A partir de les 15:00 i fins a les 17:00 el podrem visitar. Preu de les entrades 3 euros la normal i 2 euros els jubilats.

 

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: Estació d’autobusos, a les 7 del matí. Tornada: al llarg de la tarda.

 

* Activitat organitzada conjuntament amb Excursionistes.cat.

 

* Vocals: Andreu Alcaraz, Carme Carrique i Joan Miquel Aznal.

 

* Pressupost: cost de l’autocar socis 17 € / no socis 20 € (només autocar), els menors de 18 anys, 7 €. Els associats/des a l’atur 10 €.

 

* El desplaçament es farà amb un autocar de 55 places. Data límit per fer les inscripcions: dijous 12 de febrer o abans, en cas d’exhaurir-se’n les places.

 

* Inscripcions i més informació: al telèfon 646.615.016 (Només us podem atendre de 19 a 22 hores), o als correus electrònics: amicscamisantjaume.terrassa@hotmail.com,

andreualcaraz@gmail.com

 

Propera etapa: Coll d’Ares – Camprodon.

 

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants derivats d’imprudències o negligències dels mateixos. El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena d’aquestes normes.