ELS CAMINS DE SANT JAUME PER CATALUNYA

Cicle: PASOS PIRENÀICS-COLL D’ARES

Diumenge, 19 d’abril de 2015

1ª etapa COLL D’ARES-CAMPRODON

Itinerari previst: Coll d’Ares-Camprodon. Uns 14 km. aproximadament.

DIFICULTAT: BAIXA

Tornem a programar l’etapa inicial, d’aquest cicle, que les condicions metereològiques adverses ens van obligar a suspendre. Amb aquesta primera donem la senyal de sortida al cicle del pasos pirenàics que ens portarà des del pas fronterer de Coll d’Ares a les planes vallesanes.

Abans d’arribar a Coll d’Ares l’autocar ens deixarà a la bonica població de Molló on podrem visitar la preciosa església románica dedicada a Santa Cecília, aprofitarem per agafar forces i acte seguit continuarem el nostre camí fins Coll d’Ares on iniciarem la nostra ruta.

Coll d’Ares separa les comarques del Ripollès i el Vallespir al mateix temps que separa les valls dels rius Ter i Tec. A les acaballes de la Guerra Civil va ser el lloc de pas pel qual més de 100.000 persones van abandonar Catalunya camí cap a l’exili. Una estela de pedra ens recorda aquests fets.

Iniciarem el nostre caminar deixant enrera Coll d’Ares i en paral.lel al Torrent de Coll d’Ares, en un quilòmetre i mig arribarem a Coll Prugent, passarem per la Quera del  Boc, passat aquest veurem a la nostra esquerra unes edificacions són la Casilla dels Carrabiners, en el seu dia servien allotjament als carrabiners que control.laven el pas fronterer. Continuarem pel Pla del Jugador i baixarem fins al Collet de la Costa.  En aquest punt el camí es bifurca, si agafessim el de la nostra dreta i resseguint el Riu Tort, el Riberal i el magnífic pont de Can Fumat arribariem a Molló. Nosaltres deixarem aquest camí per a una altra ocasió.

Situats en el Collet de la Costa ressguirem les marques de la xarxa de senders d’Itineraria creuant i resseguint el Clot dels Vilars fins arribar a la carretera que a la nostra Esquerra ens duria fins a la bonica població de Beget, la creuem i tornem a resseguir el riu Tort. Anirem tota

l’estona paral.lels a la carretera que porta a Molló. Albirant Camprodon passarem per la Font de Llandrius ja a tocar el Camp de Golf de Camprodon, a la nostra dreta deixarem la Torre Carulla i ja tot seguit haurem arribat a Camprodon i acostant-nos a la plaça de Santa Maria donarem per finalitzada la sortida.

Són dignes de visitar el Monestir de Sant Pere, l’església de Santa Maria, el Pont Nou sobre el riu Ter, el museu d’Isaac Albéniz…

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: Estació d’autobusos, a les 7 del matí. Tornada: al llarg de la tarda.

* Activitat organitzada conjuntament amb Excursionistes.cat.

* Vocals: Andreu Alcaraz, Carme Carrique i Joan Miquel Aznal.

* Pressupost: cost de l’autocar socis 17 € / no socis 20 € (només autocar), els menors de 18 anys, 7 €. Els associats/des a l’atur 10 €.

* El desplaçament es farà amb un autocar de 55 places. Data límit per fer les inscripcions: dijous 16 d’abril o abans, en cas de quedar exhaurides places.

* Inscripcions i més informació: al telèfon 646.615.016 (Només us podem atendre de 19 a 22 hores), o als correus electrònics: amicscamisantjaume.terrassa@hotmail.com, andreualcaraz@gmail.com

Propera etapa: Diumenge 10 de maig, Camprodon-Sant Joan de les Abadesses.

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants derivats d’imprudències o negligències dels mateixos. El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena d’aquestes normes.