ELS CAMINS DE ST JAUME – II ETAPA (Camprodón-St. Joan de les Abadesses)

ELS CAMINS DE SANT JAUME PER CATALUNYA
Cicle: PASOS PIRENÀICS-COLL D’ARES

Diumenge, 10 de maig de 2015

2ª etapa CAMPRODON-SANT JOAN DE LES ABADESSES.

Itinerari previst: Camprodon-Santa Maria-Sant Pau de Segúries-Sant Joan de les Abadesses. Uns 18,5 km. aproximadament.

DIFICULTAT: BAIXA

Iniciarem el nostre recorregut en el monestir de Sant Pere, punt on van finalitzar la nostra primera etapa. Des d’aquí ens dirigirem cap el Pont Nou i l’Església de la Mare de Déu del Carme, vorejarem un polígon industrial i anirem a espetegar a la Crta. C-38, la qual resseguirem fins arribar al pont de Les Rocasses.

Des d’aquí avançarem paral.lels al riu Ter deixant a la nostra dreta les instal.lacions de La Farga. Uns 2,5 km. després de la nostra sortida arribarem a la Casa Nova, a la nostra dreta veurem la Colònia Estabanell. Va ser la primera construïda a la vora del Ter, començant les seves obres al 1870 per l’Antoni Matabosch. A continuació arribarem a les instal.lacions del camping Vall de Camprodon, seguirem per Can Beia, passarem el Rec de Creixenturri, creuarem el Torrent de Salelles, Can Peric i una vegada passat el Pont de la Rovira i el polígon industrial d’El Mariner farem la nostra entrada a Sant Pau de Segúries, després d’haver caminat 8 kms.

Sortirem de Sant Pau pel polígon d’El Prat, creaurem el Rec de Collsalarça i passarem per la masia de Can Baró i enllaçarem de nou amb la crta. C-38 passat el Pont de la Folcrà, la resseguirem un cert tram passant per Can Reputxó i arribats a la masia d’Els Plans seguirem a la nostra dreta per creuar el Ter pel pont de Perella, deixarem enrera Cal Marquès i El Grau, creuarem el Torrent del Coll de Pal, passant més endavant pel Pont del Reixac, resseguint el meandre del Ter i deixant a la nostra esquerra la Colònia Llaudet fundada l’any 1901 per Josep Maria Llaudet, pare del que fou president del Barça Enric Llaudet. Acte seguit passarem per la Batllia, Can Janpere, El Coll, el Molí de Malatosca i entrant a Sant Joan de les Abadesses per la crta. GIV-5211, passarem per l’antiga estació del carrilet i creuant pel Pont Vell farem la nostra entrada al casc antic de Sant Joan de les Abadesses on donarem per finalitzada la nostra etapa.

Una vegada a Sant Joan podrem visitar el seu monestir i l’Església de Sant Pol.

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: Estació d’autobusos, a les 7 del matí. Tornada: al llarg de la tarda.

* Activitat organitzada conjuntament amb Excursionistes.cat.

* Vocals: Andreu Alcaraz, Carme Carrique i Joan Miquel Aznal.

* Pressupost: cost de l’autocar socis 17 € / no socis 20 € (només autocar), els menors de 18 anys, 7 €. Els associats/des a l’atur 10 €.

* El desplaçament es farà amb un autocar de 55 places. Data límit per fer les inscripcions: dijous 7 de maig o abans, en cas de quedar exhaurides places.

* Inscripcions i més informació: al telèfon 646.615.016 (Només us podem atendre de 19 a 22 hores), o als correus electrònics: amicscamisantjaume.terrassa@hotmail.com, andreualcaraz@gmail.com

Propera etapa: Diumenge 21 de juny, Sant Joan de les Abadesses-Ripoll (Colònia de Santa Maria). 15 kms. Aprox.

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants derivats d’imprudències o negligències dels mateixos. El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena d’aquestes normes.