Els CAMINS DE ST JAUME PER CATALUNYA – Etapa VII

Cicle: PASOS PIRENÀICS-COLL D’ARES
7ª etapa: Vic- Hostalets de Balenyà

Diumenge, 13 de desembre de 2015

Itinerari previst: Vic-Tona-Sant Miquel de Balenyà-Hostalets de Balenyà. Uns 20 km. aproximadament.

DIFICULTAT: BAIXA

Una vegada arribats a Vic ens dirigirem cap a la plaça Major on esmorzarem, llavors continuarem pel carrer Ciutat, plaça de Sant Felip, carrer de l’Escola, plaça de la Catedral, carrer dels Dolors, plaça de Santa Elisabet, creuarem la Rambla Montcada i pel pont de Queralt creaurem el riu Mèder, continuarem pels carrers de la Soledat, Sant Francesc, que passada l’avinguda Pius XII es transforma en carrer de Sant Jaume, creuarem la crta. de Sta. Eugènia de Berga i seguirem pel Camí antic de Taradell, passarem per Can Sibiu, la Meravella, la Tolosa de Baix, Can Soler, Can Fortià, l’Albanell, el Muntell, creuarem el torrent de Sant Cugat deixant a la nostra esquerra la Mare de Déu de la Mercè i a la nostra dreta un pas soterrat de la via fèrrea Barcelona-Puigcerdà. Continuarem caminant en paral.lel a la via un bon tram i farem la nostra entrada a El Gurri pel Camí Ral després de creuar la crta. BV 5307 de Taradell a Balenyà, sortirem del poble pel mateix camí i passarem per l’Hostal dels Frares, Can Vilacis i creaurem la via per un pas soterrat a l’alçada de Can Pardaler, tot passant per Can Colomer ;on està instal.lat el Museu del blat; i el Savell, creuarem la C-17 per un pas elevat i ja hi serem a Tona. Pel Camí d’El Verinal arribarem al carrer de Taradell i l’agafarem a la dreta fins a l’avinguda de Catalunya on agafarem el carrer del Castell, on trobarem l’ermita de Lurdes, aquest carrer ens conduirà al Serrat del Castell de Tona on podrem veure l’ermita romànica de Sant Andreu. De tornada agafarem el carrer Lurdes, plaça de l’Esglèsia, carrer de la Travessia i carrer de Seva, just abans d’arribar a la rotonda de la C-17 agafarem a la dreta el carrer Bonavista i pel pas soterrat del carrer Balenyà creuarem la C-17 i sortirem a l’Hotel Quatre Carreteres. Agafarem a la dreta per la carretera BV 5303 i a l’arribar a la rotonda de Can Gleva agafarem a la dreta per la carretera que ens conduirà a l’estació de Balenyà, creaurem les vies de l’estació i ja hi serem a Sant Miquel de Balenyà.

A Sant Miquel agafarem el Camí del Camí ral, el carrer de l’Escola i pel de Miquel Llor arribarem a Can Quirze on agafarem el Camí de Viladrover passant per Can Cistell, Can Calçó, Sant Jaume de Viladrover, Vall-llossera, la Farigola, fent la nostra entrada a Els Hostalets de Balenyà pel Camí de la Cogullada que a l’arribar a la primera rotonda es converteix en el carrer del Sol i seguint-lo fins el final ens deixarà a l’estació de Renfe d’Hostalets de Balenyà.

Aprofitem per dessitjar-vos un Bon Nadal i una bona entrada d’Any.

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: Estació d’autobusos, a les 7 del matí. Tornada: al llarg de la tarda.

* Activitat organitzada conjuntament amb Excursionistes.cat.

* Vocals: Andreu Alcaraz, Carme Carrique i Joan Miquel Aznal.

* Pressupost: cost de l’autocar socis 17 € / no socis 20 € (només autocar), els menors de 18 anys, 7 €. Els associats/des a l’atur 10 €.

* El desplaçament es farà amb un autocar de 55 places. Data límit per fer les inscripcions: dijous 10 de desembre o abans, en cas de quedar exhaurides les places

* Inscripcions i més informació: al telèfon 646.615.016 (Només us podem atendre de 19 a 22 hores), o als correus electrònics: amicscamisantjaume.terrassa@hotmail.com, andreualcaraz@gmail.com

Propera etapa: Diumenge 17 de gener, HOSTALETS DE BALENYÀ-CENTELLES-AIGUAFREDA-EL FIGARÓ (19,2 km.) Aprox.

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants derivats d’imprudències o negligències dels mateixos. El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena d’aquestes normes.