Els fruiters florits a la plana de Lleida

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte, 16 de març de 2019

Excursió diürna amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

En aquesta ocasió ens dirigim a les terres ponentines per veure un dels espectacles que, cada inici de primavera, ens ofereixen els arbres fruiters de la zona: la seva floració. Començarem la nostra ruta a la ciutat de Lleida, just davant de l’estació de tren. Des d’aquí, ens dirigirem cap a la riba del Segre i seguirem el camí natural d’aquest riu aigües avall en direcció la partida rural de Butsènit. El camí és còmode i senzill de seguir i sempre ens regala vistes espectaculars sobre la capital de la terra ferma. Passarem prop d’Alcarràs i arribarem a Torres de Segre. Aquí recorrerem el camí natural del pantà d’Utxesa, que ens conduirà a fer una volta per aquest embassament i, resseguint els camins del canal de Seròs, arribarem fins a Aitona. Des d’aquesta població, tornarem de nou cap a Lleida. Els camins de Torres de Segre i Aitona ens permetran gaudir dels fruiters florits. Uns 50 km amb un perfil força planer.

* Lloc i hora de sortida: En aquesta ocasió ens desplaçarem en cotxes particulars, així que aquells que disposeu de transport podeu anar directament a Lleida i ens trobarem allà per esmorzar.

Qui necessiti transport, ens trobarem a les 7.30 a la parada de bus de l’estació de RENFE de Terrassa, al passeig 22 de juliol, per carregar bicis i marxar. Llogarem una furgoneta en funció de les persones que necessiteu transport.

L’hora de trobada serà sobre les 9.30 – 9.45 h a Lleida. Començarem a pedalar sobre les 10.30 h aprox (ja esmorzats).

* Tornada: al llarg de la tarda des de Lleida.

* Material necessari: bicicleta, casc, material per a possibles punxades, esmorzar i dinar.

* Vocals: Albert Virto i Xavi Oller.

* Pressupost: despeses del lloguer de la furgoneta (pels qui la necessiteu) i l’entrada a les mines (qui vulgui). Us informarem de tot un cop sapiguem els que som.

* És obligatori fer la inscripció (fins el 14 de març) a l’adreça electrònica cub.sensepresses@gmail.com. Abans d’aquesta data es poden tancar les inscripcions si s’arriba a la xifra adient per a un bon desenvolupament de la pedalada. Si hi ha baixes, l’organització les cobrirà amb la llista de reserva. Els menors han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO es cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per gaudir de les terres lleidatanes i dels seus paisatges.