ERMITES DE PINOS I EL MIRACLE – CLOENDA DEL CURS 2018

VOCALIA DE VETERANS

DIA 12 DE DESEMBRE DEL 2018

Interessant excursió per cor de Catalunya, on combinarem una agradable passejada amb uns tocs culturals: al Santuari de Pinós intentarem poder veure un audiovisual sobre les tres guerres carlines. També a Pinós hi ha la taula panoràmica de la Rosa dels Vents, indret considerat el centre geogràfic de Catalunya i un hostal, considerat també el més antic de Catalunya.En aquest hostar en on esmorzarem.

El fet de estar pel capdamunt la ermita de Pinós ens permetrà gaudir d’una panoràmica fantástica,  si el día es clar, veurem des del Montseny i la Mola de Sant Llorenç del Munt a les muntanyes pallareses com el Montseny de Pallars més llunyanes de l’Aragó, com també de la cara Sud del Pedraforca, el Cadí, el Puigmal, Prat del Comte, serra d´ Ensija, rasos de Peguera, Montserrat, …

El autocar ens deixarà justament al cim de la serra del Pinós, ont podem esmorzar .Després de visitar l´ermita i la rosa dels vents, iniciarem la caminada per la Segarra i el Solsonés, per dirigirnos a peu cap al Santuari del Miracle, a travers dels prats i masies que hi ha escampades per la zona.

El Santuari del Miracle és un centre religiós dedicat a la Mare de Déu del Miracle, situat a la banda de ponent del municipi de Riner, al Solsonès. El conjunt està format per una esglèsia,una capella, un monestir benedictí , depenent de Montserrat, i diversos llocs d’acollida: cel·les, Casa d’Espiritualitat i serveis turístics.

Són de remarcar els dos retaules que conté: un del segle XVI d’estil renaixentista atribuït a Pere Nunyes i el magnífic Retaule barroc del Miracle, del segle XVIII i obra de l’escultor Carles Morató (talla, 1747-58) i del pintor Antoni Bordons (daurat i pintura, 1760-74).

El conjunt ha estat declarat Bé Cultural d’Interès Nacional el 22 d’abril de 2008.

Un cop feta la visita al Santuari, pujarem al  autocar, que ens portarà altra vegada cap al Pinós, ont es podrà fer un àpat de germanor a la fonda.

LLoc i hora de sortida: Estació dels autobuses de Terrassa a les 7 del matí.

Desplaçament en autocar

Llargada de la caminada : Uns 12 Km.

Desnivell de  baixada: 165 m

Duració de la caminada: unes 4,5 hores (amb parades incloses)

Tornada cap a Terrassa: Als voltants de les 18 h.

Vocal: Joan Miquel

Notes:

Pressopost: Autocar 15 € (socis), 20 € (no socis)

Restaurant: 15 € (es pot menjar de sarró, pero cal dirho en el moment de fer la inscripció)

Cal fer la inscripció entre els dies 3 i 10 de Decembre del 2018. La inscripció es pot fer trucant per teléfon ( només de 19 a 21 h) o millor via WhatsApp o per correu electrónic al Joan Miquel (móvil 696.962.440) Podeu també utilizar el correu electrònic: joanaznal@telefonica.net). Si utilitzeu el WhatsApp, escriviu el vostre nom i cognom en el missatge. Si algú anula una inscripció  després de la data de cloenda de la sortida, estarà obligat a fer front igualment al cost del autocar.

Cal portar roba i calçat adequat, pals per caminar (opcional, peró molt recomanable), beguda i un bon esmorzar. Tanmateix, recomanen disposar del Carnet Federatiu de la FEEC del any en curs.

.