(I) LES TORRES DE FALS – VISITA GUIADA AL CASTELL DE BOIXADORS – ELS PRATS DE REI

VOCALIA DE CULTURA

Diumenge, 7 de febrer de 2016

Us proposem recuperar les activitats de la Vocalia de Cultura, per això tenim previst organitzar diferents excursions amb periodicitat mensual. A més del Castell de Boixadors, visitarem entre altres elements patrimonials les Torres de Fals i la població dels Prats de Rei.

Les Torres de Fals constitueixen un dels monuments militars i religiosos més vistosos i coneguts de la comarca. Les torres del castell, juntament amb l’antiga església parroquial de Sant Vicenç i la rectoría estan situades al municipi de Fonollosa.

Del castell de Boixadors es conserven diverses dependències i muralles centrades per una airosa torre de planta circular, del segle XI, un casal senyorial d’època gòtica i l’església romànica de Sant Pere. El conjunt va ser restaurat els anys 1971-73 i actualment s’hi estan efectuant de nou obres d’excavació i restauració.

Els Prats de Rei és una de les poques poblacions de Catalunya en les quals trobem petjades de diverses civilitzacions, de les quals encara avui en dia el visitant pot trobar algun testimoni. Al voltant dels actuals Prats de Rei se situà la seu del Municipium Sigarrensis, el municipi de Sigarra o Segarra, topònim que s’ha mantingut viu des de l’alta edat mitjana fins avui en dia.

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: estació d’autobusos, a les 8:00 del matí.

* Tornada: a darrera hora de la tarda.

* Vocals: Lluïsa Blanch i Francesc J. Suárez.

* Pressupost: uns 8-10 € aprox., que s’hauran de donar al conductor del vehicle amb qui anem.

* Cal portar l’esmorzar i el dinar.

* El desplaçament d’anada i tornada es farà en cotxes particulars.

* Data límit per fer les inscripcions: dijous 4 de febrer de 2016.

* Inscripcions i més informació: al telèfon 609.403.750. (Només us podem atendre de 18 a 20 hores).