(II) Manresa Ignasiana

VOCALIA DE CULTURA

Diumenge, 6 de març de 2016

Sant Ignasi de Loiola és la personalitat que ha donat més projecció internacional a la ciutat de Manresa. Durant la seva estada de gairebé un any (de l’abril de 1522 al febrer de 1523) va viure experiències, en aquesta ciutat, que l’ajudaren a consolidar la transformació espiritual iniciada a la seva ciutat natal, Loiola (País Basc). Segons es relata en la seva biografia, Ignasi tingué experiències místiques i raptes espirituals que foren clau en la redacció de la seva obra més influent: els Exercicis Espirituals. Per això, una gran part del nucli antic ha quedat impregnat del llegat espiritual del sant i ha influït en l’arquitectura, l’art i el paisatge urbà de la ciutat.

La ruta ignasiana recorre un seguit d’indrets marcats per anècdotes, llegendes i simbolisme en record al fundador de la Companyia de Jesús, com el Santuari de la Cova de Sant Ignasi (construït entre els segles XVII i XVIII). També tenim previst visitarem els següents elements: la Capella del Rapte, la Casa Canyelles, el Pou de la Gallina, la Basílica de Santa Maria de la Seu, la Capella de Sant Ignasi Malalt, l’Antic claustre del convent del Carme, la Casa Amigant, el Pont Vell, la Creu de la Guia, la Capella de Sant Marc, la Creu del Tort, la Capella de Sant Pau, el Convent de Santa Clara, o la Creu de la Culla.

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: estació RENFE, a les 8:10. (sortida tren a les 8:29).
* Tornada: a darrera hora de la tarda.

* Vocals: Lluïsa Blanch i Francesc J. Suárez.

* Pressupost: cost dels bitllets de tren d’anada i tornada: uns 6-7 € aprox. + entrades opcionals (la Seu de Manresa, Carrer del Balç, etc).
* Cal portar l’esmorzar i el dinar.
* El desplaçament d’anada i tornada es farà en tren.

* Data límit per fer les inscripcions: dijous 3 de març de 2016.
* Inscripcions i més informació: al telèfon 609.403.750. (Només us podem atendre de 18 a 20 hores).