III etapa: Cerbère, Portbou, Colera

ELS CAMINS DE SANT JAUME PER CATALUNYA

Cicle: Camí de Sant Jaume per la Mediterrània

Diumenge, 18 de juny de 2017

3ª etapa: Cerbère, Portbou, Colera. Uns 11 km, aproximadament.

Itinerari previst:

A Cerbère, deixarem a la nostra esquerra la platja del Sorell i ens dirigirem vers el cap de Cerbère resseguint la carretera D914 i des d’aquí per un petit corriol fins el Coll de Belitres, pas fronterer, on trobarem un petit record als homes i dones que al finalitzar la Guerra Civil es van exiliar.

Continuarem per un corriol que amb una forta baixada, en la que caldrà extremar les precaucions, ens portarà cap a Portbou passant per Can Marian i Can Rossend fent la nostra entrada a Portbou pel carrer de Sant Jordi i el Passeig Lluís Companys ja ala platja de Portbou.

A Portbou, i si el temps ens ho permet, podrem resseguir la molt interessant ruta de Walter Benjamin (L’estació internacional, l’hotel França i el monument a la seva memòria situat a l’entrada del cementiri).

Seguirem pel carrer Alcalde Cabré, al final del qual trobarem dos trams d’esglaons per continuar pel corriol vers Can Janillo, una vegada en aquest punt resseguirem un tram per la carretera N-260 (Tindrem que anar amb molt de compte!!!), Coll del Frare; a la nostra tindrem el Puig Pelat;  i seguirem per tornar a creuar la N-260 ja fent la nostra entrada a Colera, passant pel Carrer de l’Església, l’Església de Sant Miquel, la Plaça de Pi i Margall amb l’arbre de la Llibertat, el Carrer del Mar i la Platja de les Barques, on donarem per finalitzada la sortida i podrem aprofitar per donar-nos un bany.

DIFICULTAT: MODERADA.

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: Estació d’autobusos, a les 7:00 del matí. Tornada: al llarg de la tarda.

* Activitat organitzada conjuntament amb Excursionistes.cat.

* Vocals: Andreu Alcaraz, Carme Carrique i Joan Miquel Aznal.

* Pressupost: cost de l’autocar socis 17 € / no socis 20 € (només autocar), els menors de 18 anys, 7 €. Els associats/des a l’atur 10 €.

* El desplaçament es farà amb un autocar de 55 places. Data límit per fer les inscripcions: dijous 15 de juny o abans, en cas de quedar exhaurides les places

* Inscripcions i més informació: al telèfon 646.615.016 (Només us podem atendre de 19 a 22 hores), o als correus electrònics: amicscamisantjaume.terrassa@hotmail.com, andreualcaraz@gmail.com

Propera etapa: Setembre (Camí de Sant Jaume del Segre, etapa Pont d’Arsèguel a La Seu d’Urgell)

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants derivats d’imprudències o negligències dels mateixos. El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena d’aquestes normes. Es podrá anul.lar la reserva fins a 48 hores abans de la sortida, en cas de fer-ho posteriorment es tindrà que abonar l’import establert.