La Seu – Refugi del Caro ( 8a etapa ) – GR7_CAT

VOCALIA DE MUNTANYA – SENDERS 2008

CAMINS DEL SENDER DE GRAN RECORREGUT DE CATALUNYA GR 7 – EL GR 171 – I EL GR 174

(LA SEU   D’URGELL – REFUGI DEL CARO)

Dissabte, dia 26 de setembre

8e etapa :     CERVERA   –   ALBIÓ

 

Hola companys i companyes !!!. Petons i abraçades per tots els que pausadament voleu venir a fer un tram més del GR, tot esperant hagueu tingut uns esplèndits dies i hagueu passat unes molt bones vacances.

Ara es el moment d’explicar, dir i comentar tot lo que hem fet per allà a les muntanyes, que a dalt dels cims, encara hi quedava una capa fina de neu, i que el vent de matí ens deixava les orelles motlles.

Com es natural, sempre en primer lloc comentar tot el que hem fet per les muntanyes, i seguidament vindrà tot allò que hem anat fent, per les contrades més assequibles per on hem anat a passar els dies, com possiblement podrem comentar el que hem fet en la part del mar, o sigui banyar-nos a mar obert, o sigui a la platja.

Benvinguts de nou a aquesta caminada, tot anar fent el GR, amb camins més o menys amples que van avançant poc a poc, però a la mateixa vegada en pas ferm per anar passant pels pobles veïns, per on ens portaràn cap al final de tot a fer el GR 171, el GR 174, i com a colofó de tot això serà haver fet tot el camí quasi mes llarg de tots i es el GR 7.

S’ha de tenir en compte, que entre els 40 caminadors, tindrem aquells que tenen el dret de parar-se a tirar 40/50 fotografies !!!, o no?  Uns altres tenen el dret d’anar al lavabo !!! o no?; etc, etc.  Però els camins del GR es faràn a un pas que el puguin seguir tots, fent fotografies quan es vulgui, anant al lavabo quan es tinguin ganes, parant-se per lligar-se les botes quan es descordin, fins i tot tinguent el dret de fer una queixalada o beure un glop de cristal·lina aigua…

Per tant, indico i recomano a les persones que sempre van en contra del que decideixen els organitzadors que s’abstinguin de fer comentaris com «ja tornem a parar-nos !!!» o altres que he sentit i que no porten a res, només posar de mal humor els que porten la batuta de l’organització.

Un altre qüestió, per aquells companys o companyes que encara que se’ls hi digui a l’ inici de cada tram o etapa, tenen en ment que han d’ anar al davant, fins i tot per davant dels organitzadors que obren la ruta, els tinc que dir que és irresponsable anar així pels camins. I els indico una altre vegada i els recomano que vagin a formar part de l’organitzadora que fa d’escombra i vetlla com no, per tots i cadascún de vosaltres.

Però ara hi ha a través del mapa dels camins, refugis, passos, pistes, carreteres i senders del Gran Recorregut, que anem a unir Andorra amb Fredes (costa de Castelló), després a base dels mil camins i trifurques, que des de la Seu d’Urgell, s’anirà travessant per tota la geografia catalana, fins arribar al refugi del Caro, tot això amb el recompte de uns 462 kilòmetres aproximadament … , per tant anem a fer amb tots vosaltres, si voleu i accepteu el que s’anirà fent, així si voleu podeu venir a fer aquest nou i engrescador i encisador camí.

Itinerari previst:

CERVERA, se surt de la Plaça de la Universitat, plaça Sant Miquel, carrer i plaça de Santa Anna, se surt per la barbacana de Pere III el Cerimoniós, monument de la Generalitat de Catalunya (545 m); RIU ONDARA, es travessa per un pontet (460 m); Cruïlla, es va cap a l’oratori de la Mare de Déu (520 m); Tàlveg, es travessa i es segueix remuntant la coma; Cruïlla (pal indicador), a la dreta hi ha el PR-C 141 (620 m); Cruïlla (pal indicador), a l’esquerra hi ha el camí a Sant Pere dels Arquells; Coll, hi ha una cruïlla, es va a l’esquerra cap al poble; RUBINAT, es deixa el poble a l’esquerra (640 m); Cruïlla (pal indicador), al davant d’una bàscula pública el sender surt sud-est; RASA DE COMAGRASSA, es va a l’oest (690 m); Bifurcació, es deixa a la dreta un camí que baixa; Creuament, camí travesser, es va a l’esquerra; Bifurcació, es deixa una pista a la dreta (780 m); Cruïlla, es va recte; Cruïlla, davant d’un cobert el GR 171 va cap el sud; TALAVERA, s’hi entra pel carrer Major, hi al final del poble es va al sud-oest (790 m); CAN QUITXU, es passa per entremig del cobert; Cruïlla (pal indicador), hi ha una bassa a la dreta del camí (760 m); Bifurcació, es va al sud-oest, esquerra; SURÓ, es deixa el poble a la dreta (810 m); Bifurcació, es deixa a la dreta un camí que puja al vèrtex de Suró (831 m) des del qual es gaudeix una gran panoràmica; Bifurcació, es gira a l’esquerra; Cruïlla, dins del bosc se segueix al sud, recte; Bifurcació, es deixa una pista a mà esquerra; ALBIÓ, al davant de la bàscula pública s’acaba la caminada, fins a la proper, adéu-siau (710 m) .

Distància:     21,180 km.

Dificultat:     Mitjana.

Vocals:         Núria Arnan, Antònia Roman i Isidre Isern.

Sortida:         A les 6h 30′ del matí en el camp de futbol del Terrassa.

Pressupost:   17 € per persona.

Inscripcions: Al telèfon 649 425 011 (vespres) abans del 21 de juny.

Notes:

El desplaçament es farà amb un vehicle de 32 o 40 places; en el cas d’exhaurir-se’n les places, es donarà per tancada la llista d’inscrits.

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar causar-se els participants durant l’etapa programada del present GR.

Tots els que estiguin inscrits tenen el deure de fer efectiu les despeses de l ‘autocar.

El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena de les normes donades per els guies, les normes que donaran els guies, ames de les anunciades al inici de cada sortida per fer l’etapa o tram del GR.

 

”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

Proper tram: 31 d’Octubre =   ALBIÓ   –   EL CAP DEL COLL (Crta TP-2335)

”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””