LA VIA AUGUSTA PER CATALUNYA EN BICI (2ª part) – De Riudellots de la Selva a Mataró, Barcelona i Martorell

Col·lectiu d’Usuaris de Bici Sense Presses

Dissabte, 16 de maig de 2015


(II) TORDERA – CANET DE MAR (35 km)

Segona etapa del cicle destinat a recórrer el traçat de la Via Augusta al seu pas per Catalunya, en aquesta ocasió seguirem la variant que ens ha portar des de Riudellots de la Selva a Mataró, Barcelona i Martorell (comarques de la Selva, Maresme, Barcelonès i Baix Llobregat).

Excursió de tota la jornada amb bici de muntanya, organitzada conjuntament entre el Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES d’Excursionistes.cat i Amics de la Via Augusta de Catalunya. És previst complementar cada etapa amb la visita als diversos elements arquitectònics o culturals que trobem al llarg de la ruta.

Itinerari previst: Tordera, riera de Vallmanya, riera de Reixac, Pla del Mas Tortós, Pla de Palafolls, Rec del Molí, Palafolls, les Ferreries, Pla de la Verneda, la Verneda, Malgrat de Mar, riera de Palafolls, Pla de Pineda, Pla de la Torre, riera de Santa Susanna, Sant Crist del Balasc, Pla del Llobet, Pineda de Mar, riera de Pineda, el Poblenou, riera dels Frares, Calella, riera de Calella, far de Calella, Roca Grossa, torrent del Morer, Sant Pol de Mar, riera de Sant Pol, torrent de la Martina, riera dels Oms, les Roques Blanques, Pla de Sant Crist i Canet de Mar. Uns 35 km. aprox.

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: Estació RENFE, a les 07:05 del matí (sortida del tren a les 7:13 h). Anirem fins a Barcelona (Plaça Catalunya) i allà agafarem el tren que ens durà a Tordera, amb sortida a les 08.17 h.

* Tornada: a darrera hora de la tarda.

* Vocals: Francesc J. Suárez, Miquel Palet, Carles Comellas i Xavi Oller.

* Material necessari: bici de muntanya, casc, material per a possibles punxades (en condicions i apte per a ser utilitzat en cas de necessitat real).

* Cal portar-se aigua, l’esmorzar (el menjarem al tren i farem el cafè a l’arribar a Tordera), el dinar i si es vol també el berenar.

* El desplaçament d’anada es farà en tren, des de Terrassa fins a l’estació RENFE de Tordera. I la tornada també en tren des de Canet de Mar.

* Data límit per fer les inscripcions: dimarts 12 de maig.

* Inscripcions i més informació: Al correu electrònic: cub.sensepresses@gmail.com i a través dels canals habituals. El nombre de participants queda limitat a un màxim de 25 persones. Els menors han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

* Pressupost: 10,25 € pels bitllets de tren. Si us ajunteu en grups de 10 persones, podeu treure una targeta multipersonal de 10 viatges que us permetrà estalviar entre 2 i 4 € per bitllet.  Alerta, les estacions de sortida i arribada estan en zones diferents, així que no compreu anar i tornar, només compreu l’anada pel grup de 10 i ja comprareu la tornada pel grup de 10.

* Notes: els desplaçaments d’anada i tornada es faran en tren.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és fer una pedalada per conèixer i gaudir d’aquests bonics paratges del Maresme.