LA VIA AUGUSTA PER CATALUNYA EN BICI (del Coll de Panissars a Ulldecona)

Dissabte, 21 de març de 2015

(XV) EL PERELLÓ – L’AMPOLLA – CAMARLES – L’ALDEA – AMPOSTA – DELTEBRE o SANT JAUME D’ENVEJA (40 km)

Excursió nº 15 i cloenda del cicle destinat a recórrer el traçat de la Via Augusta al seu pas per Catalunya, des del Coll de Panissars fins a Sant Joan del Pas (Ulldecona).

Excursió de tota la jornada amb bici de muntanya, organitzada conjuntament entre el Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES d’Excursionistes.cat i Amics de la Via Augusta de Catalunya. És previst complementar cada etapa amb la visita als diversos elements arquitectònics o culturals que trobem al llarg de la ruta.

Itinerari previst: El Perelló, ermita de Sant Cristòfol, barranc del Saltador, torrent del Baconer, l’Ampolla, barranc de Sant Pere, barranc de Ulldellop, Canal Nou de Camarles, Camarles, castell de la Granadella, el Lligalló d’en Roig, el Lligalló del Ganguil, Raval de Fartallops, L’Aldea, l’Hostal dels Alls, Mare de Déu de l’Aldea, castell de l’Aldea, torre de Burjassénia, Pont Penjat sobre l’Ebre, Amposta, Canal de la Dreta de l’Ebre, l’Esquerra, Balada, Deltebre o Sant Jaume d’Enveja. Uns 40 km aprox.

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: Passeig 22 de Juliol, davant de l’Estació RENFE de Terrassa, a les 8 del matí. Caldrà estar com a mínim uns 30 minuts abans per poder col·locar les bicis en el remolc.

* Tornada: a darrera hora de la tarda.

* Vocals: Francesc J. Suárez, Miquel Palet, Carles Comellas i Xavi Oller.

* Pressupost: 22 € pels socis d’Excursionistes.cat i de 25 € pels que no siguin socis. Això donarà dret al transport d’anada i tornada (amb bici inclosa) fins a Terrassa, el qual farem amb autocar i remolc. El dinar no s’inclou en aquest preu, ja que anirà a part.

* Material necessari: Bicicleta de muntanya, casc, material per a possibles punxades (en condicions i apte per a ser utilitzat en cas de necessitat real), aigua, esmorzar (està previst menjar-lo en el Perelló).

* Cal portar l’esmorzar (el menjarem a El Perelló). El dinar el farem en restaurant de la zona del Delta de l’Ebre (encara per confirmar), intentant buscar un menú que sigui assequible i a l’abast de totes les butxaques. Tot i això, qui ho vulgui, també es pot portar el dinar de casa, tot i que haurà de tenir en compte que haurà d’esperar els que dinin al restaurant, que estaran més estona.

* Data límit per fer les inscripcions: dimarts 15 de març, o abans en cas d’exhaurir les 25 places previstes.

* Inscripcions i més informació: (fins al 15 de març) al 625.428.661 o al 93.788.59.15 (vespres). També us podeu apuntar mitjançant el correu electrònic: cub.sensepresses@gmail.com i a través dels canals habituals. El nombre de participants queda limitat a un màxim de 25 persones. Els menors han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

* Notes:
– Els desplaçaments d’anada i tornada es farà en un autocar de 25 places.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és fer una pedalada per conèixer i gaudir d’aquests bonics paratges del Baix Ebre i el Montsià.