Meandre del riu Ter i la ruta del riu Gurri

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte, 10 de setembre de 2016

Excursió diürna i de tot el dia amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’ Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

L’itinerari previst comença a l’estació de Borgonyà, antiga colònia tèxtil ubicada a la riba del riu Ter. Des d’aquí, seguirem la ruta del riu Ter recorrent tots els seus meandres entre Torelló, Manlleu i Roda de Ter. Un cop arribats en aquesta població, deixarem el riu Ter i seguirem per un dels seus afluents, el riu Gurri. Des de Roda de Ter anirem fins a Vic per la ruta que ens ofereix aquest curs fluvial. Per tornar, agafarem el tren a l’estació de Vic. Uns 35 km amb ondulacions suaus i sempre a prop dels rius per on passarem. No hi ha grans pujades.

* Lloc i hora de sortida: a l’estació de RENFE de Terrassa a les 07.00 hores (el tren surt a les 07.13 hores). Baixarem a l’estació de la Sagrera-Meridiana per canviar de tren i agafar el que surt a les 08.02h en direcció Ribes de Freser. L’arribada a l’estació de Borgonyà, punt d’inici de la sortida, serà cap a les 09:30 h.

* Tornada: en tren des de Vic, al llarg de la tarda.

* Material necessari: bicicleta, casc, esmorzar, aigua i material per a possibles punxades. Qui vulgui també es pot portar el dinar, tot i que està previst arribar a Vic cap a les 14-15 hores, així que també es podrà dinar allà.

* Vocals: Xavi Oller, Carles Comellas, Albert Virto.

* Pressupost: bitllets de tren d’anada i tornada. Recordeu que si us ajunteu en grups podeu treure un abonament i el viatge us resultarà una mica més econòmic.

* És obligatori fer la inscripció (fins el 8 de setembre) a l’adreça electrònica cub.sensepresses@gmail.com. Els menors han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per gaudir dels paisatges i camins de la comarca d’Osona.