«PUIG d’ARQUES» (Baix Empordà)

VOCALIA DE MUNTANYA

CICLE CIMS COMARCALS DE CATALUNYA

Dissabte, 12 de Novembre de 2016:

Des d’Excursionistes.cat i dins el cicle Cims Comarcals de Catalunya ús proposem una travessa pel massís de les Gavarres amb pujada al Puig d’Arques sostre comarcal del Baix Empordà. Sortirem de Romanyà de la Selva i visitarem diferents dòlmens abans d’accedir al Puig d’Arques amb el seu radar meteorològic i mirador, per a després dirigir nus pel PR-C 103 que discorre per la riera de Pastells fins al municipi de la Bisbal d’Empordà, en definitiva una magnífica excursió per conèixer les Gavarres i els seus paisatges.

– Itinerari: Sant Martí de Romanyà – Creu de les Cuques – Font del Prat – Menhir de la Murtra – Dolmen de la Cova d’en Daina – Dolmen de Roquet – coll del Matxo Mort – can Sitges – Puig d’Arques (535m) – Arboç de can Gener – mas Mates – font d’en Mercader – Molí de can Molines – font de l’Arbre – la Bisbal d’Empordà.

– Pujada acumulada: 400m.

– Distància aproximada: 23km.

– Temps aproximat sense parades: 6h45′.

– Vocals: Pep Roca, Inés Valero i Jaume Pavón.

– Joc i hora de la sortida: Hotel Don Candido de Terrassa a les 6 del matí.

– Desplaçament: Amb autocar (cost 17 euros socis, 20 euros no socis).

– NOTA: En tractar-se d’una travessa, en el cas de no ser suficient gent per omplir l’autocar es farà el desplaçament amb vehicles particulars modificant l’itinerari.