Ripoll (Ermita del Remei) – St Quirze de Besora ( 4a etapa del Cicle Pasos Pirenàics – Coll d’Ares)

ELS CAMINS DE SANT JAUME PER CATALUNYA

VOCALIA HISTORIA
Cicle: PASOS PIRENÀICS-COLL D’ARES
4ª etapa RIPOLL (Ermita del Remei)-SANT QUIRZE DE BESORA

Diumenge, 20 de setembre de 2015

Itinerari previst: Ripoll-Ermita Mare de Déu del Remei, Colònia de Santa Maria, Castell de Montesquiu, Sant Quirze de Besora. Uns 18 km. aproximadament.

DIFICULTAT: BAIXA

Després d’unes ben merescudes vacances retornem amb renovades energies les nostres caminades pel camins de Sant Jaume per les comarques pre-pirenàiques.

Iniciarem el nostre caminar a l’alçada de l’Ermita del Remei situada a la cruïlla amb la carretera de Ripoll a Berga. Ens dirigirem en direcció sud per un camí encastat entre el riu Ter i l’autovia C-17, caminat mig quilòmetre arribarem a la Colònia de Santa Maria. Passada aquesta, creuarem el riu Ter per un pont que ens durà a la Colònia del Roig. Passarem la resclosa de la Corba, deixarem enrera la central hidroeléctrica del Roig, creuarem la Torrentada del Poncet i agafarem el Camí de Llaés que ens acostarà al mas de la Llastanosa. Ja portarem uns quatre quilòmetres a les nostres cames. Un quilòmetre i escaig més endavant arribarem al Coll de Maranyic, el camí dibuixa diverses giragonses que ens permetran creuar la Riera de Vallfogona. A un quilòmetre i mig arribarem al Collet de Ripoll, situat a 769 metres d’alçada. Traçarem una gran corba i ens plantarem en el Mas Veí. Uns tres quilòmetres més enllà arribarem a la Collada del Beví Gros. Des d’aquí resseguirem el Serrat de la Socarrada i ens plantarem en el Coll dels Tres Pals, ja de baixada, creaurem la riera de la Solana deixant a la nostra dreta el mas de la Solana, un quilòmetre més endavant i arribarem al Castell de Montesquiu, situat en ple Parc del Castell de Montesquiu. De fet, ja estem a les portes de Sant Quirze, prèviament passarem per la Font del Castell, la Colomina i un quilòmetre més enllà hi serem a l’estació de Renfe de Sant Quirze de Besora-Montesquiu, passada la resclosa de Can Guixà farem la nostra entrada a Sant Quirze pel passeig del Ter després de recorrer els 18 quilòmetres de l’etapa.

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: Estació d’autobusos, a les 7 del matí. Tornada: al llarg de la tarda.

* Activitat organitzada conjuntament amb Excursionistes.cat.

* Vocals: Andreu Alcaraz, Carme Carrique i Joan Miquel Aznal.

* Pressupost: cost de l’autocar socis 17 € / no socis 20 € (només autocar), els menors de 18 anys, 7 €. Els associats/des a l’atur 10 €.

* El desplaçament es farà amb un autocar de 55 places. Data límit per fer les inscripcions: dijous 17 de setembre o abans, en cas de quedar exhaurides les places.

* Inscripcions i més informació: al telèfon 646.615.016 (Només us podem atendre de 19 a 22 hores), o als correus electrònics: amicscamisantjaume.terrassa@hotmail.com, andreualcaraz@gmail.com

Propera etapa: Diumenge 18 d’octubre, Sant Quirze de Besora a Manlleu. 18 kms. Aprox.

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants derivats d’imprudències o negligències dels mateixos. El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena d’aquestes normes.