RUTA JACOBEA PER TERRASSA – INAUGURACIÓ DE L’ESCULTURA “Porta de Terrassa al Camí de Sant Jaume”

VOCALIA D’HISTÒRIA

Dissabte, 16 de març de 2019

En els darrers mesos, els companys d’Amics del Camí de Sant Jaume de Terrassa, han posat en marxa un projecte per instal·lar una escultura al·legòrica del Camí de Sant Jaume, a la nostra ciutat. Van engegar una campanya de micromecenatge per recaptar els fons necessaris i fer una realitat aquesta escultura.

L’escultura, obra de l’artista terrassenc Joan Martínez Maldonado porta per nom “Porta de Terrassa al Camí de Sant Jaume”. Realitzada amb acer patinable o corten, pedra i fusta, simbolitza la figura d’un pelegrí donant la benvinguda a totes les persones que inicien el seu pelegrinatge des de la nostra ciutat.

La ubicació definitiva de l’escultura és al c/ Doctor Fleming cantonada amb la ronda de Ponent, punt neuràlgic des del qual arrenca el Camí de Sant Jaume en direcció a Montserrat (la Muntanya Sagrada de Catalunya) i a Santiago de Compostel·la.

De forma paral·lela, des de l’Ajuntament de Terrassa, en els darrers mesos s’ha anat instal·lant la senyalització característica de la ruta jacobea pel nucli urbà.

A Terrassa conflueixen 2 rutes del Camí de Sant Jaume: la primera provinent de la frontera amb França, i després de passar per Figueres, Girona, Hostalric, Granollers i Sabadell entra a la nostra ciutat per sector oriental (Terrassa-Est). I la segona que surt de Barcelona, passa per Sant Cugat del Vallès i les Fonts. Entra a Terrassa per la riera del Palau i el Parc de Vallparadís. Totes dues conflueixen a l’alçada del conjunt de la Seu d’Ègara (a tocar al futur Alberg).

La Ruta Jacobea per Terrassa té com a objectiu recórrer el traçat de la primera ruta i la seva continuació fins al punt on es troba l’escultura.

Itinerari previst: Estació de Terrassa-Est, Passeig del Vint-i-dos de Juliol, riera de les Arenes, monument de la Dona Treballadora, c/ Major de Sant Pere, la Seu d’Ègara (conjunt de les esglésies de Sant Pere d’Ègara), Pont de Sant Pere, Creu Gran, c/ Nou de Sant Pere, Placeta Saragossa, c/ Sant Pere, Placeta de la Font Trobada, c/ Gavatxons, Plaça Vella, c/ Portal Cremat, Raval de Montserrat, c/ Pare Llaurador, c/ Sant Marc, c/ Doctor Fleming cantonada de la ronda de Ponent. Uns 5,5 km.

* Lloc i hora de sortida: Estació RENFE de Terrassa-Est, a les 9 del matí.

* Arribada al punt on es farà la inauguració de l’escultura (Doctor Fleming cantonada de la ronda de Ponent) a ¾ de 12 del migdia.

* Cal portar l’esmorzar.

* No cal fer inscripcions.