Sant Ramon i la platja del Baix Llobregat

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte, 23 de juliol de 2016

Excursió diürna i de tot el dia amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

L’itinerari previst comença a l’estació del Peu del Funicular, just al peu de Collserola. Baixarem per l’interior de Sarrià i pararem al Monestir de Pedralbes per veure’n el seu exterior. Continuarem per carrils bici cap a Esplugues i Cornellà de Llobregat, on agafarem el camí del riu fins a Sant Boi i la colònia Güell. Allà recorrerem l’anell verd que puja fins a l’ermita de Sant Ramon (punt de confluència de molts itineraris ciclistes de la zona). Tindrem una magnífica panoràmica sobre tot el Baix Llobregat i la zona de l’aeroport. Descendirem de nou cap a Viladecans i, pel camí de la riera de Sant Climent, anirem fins als Estanys de Remolar-Filipines. Un cop allà, en dirigirem cap a la platja del Prat, on acabarem la sortida amb una remullada al mar. Per tornar, agafarem el tren a l’estació del Prat de Llobregat, si bé qui vulgui, també podrà tornar en el nou metro de la L9. Uns 25-30 km, amb un desnivell favorable exceptuant l’ascens a Sant Ramon que, en alguns moments, és pronunciat (tot i que assumible per tothom que ve habitualment amb el grup).

* Lloc i hora de sortida: a l’estació de Terrassa Rambla dels FGC a les 08.20 hores (el tren surt a les 08.31 hores). Baixarem al Peu del Funicular, on començarem a pedalar cap a les 9:00 h.

ATENCIÓ: No pugeu a l’ultim vagó del tren dels FGC perquè no obre portes a l’estació del Peu del Funicular.

* Tornada: en tren des del Prat de Llobregat.

* Material necessari: bicicleta, casc, esmorzar, aigua (en abundància si fa molta calor) i material per a possibles punxades. Qui es vulgui banyar a la platja, cal que també porti banyador i tovallola.

* Vocals: Xavi Oller.

* Pressupost: bitllets de tren d’anada i tornada (3 zones)

* És obligatori fer la inscripció (fins el 21 de juliol) a l’adreça electrònica cub.sensepresses@gmail.com. Els menors han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per gaudir dels paisatges i camins de la comarca del Baix Llobregat.