(V) BARCELONA IGNASIANA

VOCALIA DE CULTURA

Diumenge, 4 de setembre de 2016

El passat 6 de març es va fer la sortida per visitar la Manresa Ignasiana. Volem complementar-la amb la Barcelona Ignasiana. Aquesta ruta ignasiana recorre un seguit d’indrets marcats per anècdotes, llegendes i simbolisme en record al fundador de la Companyia de Jesús.

Iniciarem aquesta visita a l’església dels Jesuïtes de Casp. Baixarem pel carrer Roger de Llúria fins a la Plaça Urquinaona, a l’esquerra agafem la Ronda de Sant Pere fins arribar al Carrer Méndez Nuñez que ens portarà fins a l’església de Sant Pere de les Puelles, la Plaça de Sant Pere, les Basses de Sant Pere i finalment, la Plaça de Sant Agustí Vell.

Agafem el carrer Carders i arribem a la confluència amb el carrer Montcada, on trobem la Capella de Marcús. Seguim pel carrer Carders, que rep a partir d’aquí el nom de Corders, fins a la Plaça de la Llana. La prolongació d’aquesta plaça és el carrer de la Bòria i l’últim carreró a l’esquerra, paral·lel a la Via Laietana, és l’actual carrer Sant Ignasi, on es trobava la casa d’Agnès Pasqual, on s’allotjà Ignasi de Loiola en les seves estades a Barcelona.

 

Continuarem pel carrer Princesa i recuperem el carrer Montcada, que ens portarà ara fins a la Basílica de Santa Maria del Mar. Sortint de la Basílica, ens dirigirem cap a la Via Laietana pel carrer Argenteria. Arribem a la Plaça de l’Àngel. Enfilant el carrer Jaume I trobarem, a mà esquerra, el carrer Dagueria que ens portarà a l’església dels Sants Just i Pastor. Seguint pel lateral de l’església prenem el carrer Hércules i arribem al carrer Ciutat. Davant trobarem l’Ajuntament amb la seva façana medieval. Per darrera de l’edifici nou de l’ajuntament, seguint el carrer Templaris, arribem al carrer Palau, on al número 3 hi ha la residència dels jesuïtes. A l’església hi ha l’antiga capella del Palau Reial. Des d’aquí, travessant la Plaça Sant Jaume i entrant pel carrer del Bisbe, ens endinsem al barri gòtic. Finalitzarem aquesta ruta a la Catedral, i a la Casa de l’Ardiaca.

Nota. Alguns edificis es podran visitar per dintre i altres només l’exterior.

* Lloc i hora de sortida: estació de Terrassa-Rambla dels ffcc de la Generalitat, a les 8:00 (sortida tren a les 8:14).
* Tornada: al voltant de les 14:30 – 15:00 hores.

* Vocals: Lluïsa Blanch i Francesc J. Suárez.

* Pressupost: uns  6 € aprox.
* Cal portar l’esmorzar.
* El desplaçament d’anada i de tornada es farà en tren (FGC de la Generalitat).

* Data límit per fer les inscripcions: divendres 2 de setembre.
* Inscripcions i més informació: al telèfon 609.403.750. (Només us podem atendre de 18 a 20 hores).