VI etapa MANLLEU – RODA de TER – VIC (Camins de St. Jaume)

ELS CAMINS DE SANT JAUME PER CATALUNYA
Cicle: PASOS PIRENÀICS-COLL D’ARES

Diumenge, 15 de noviembre de 2015

6ª etapa: Manlleu-Roda de Ter-Vic

Itinerari previst: Manlleu, Roda de Ter, Vic. Uns 17 km. aproximadament.

DIFICULTAT: BAIXA

Una vegada arribats a Manlleu agafarem el carrer Sant Jaume que ens conduirà a la plaça de Fra Bernadí i des d’aquesta i resseguint el carrer de Sant Jordi anirem a espetegar al Passeig del Ter, deixarem a la nostra dreta les instal.lacions del Pabelló esportiu municipal i un xic més endavant les pistes del Club de Tennis Manlleu, continuarem pel carrer del Pirineu i agafarem un trencall a mà dreta que ens dirigirà les portes de Roda de Ter, passant prèviament per les masies de Barc de Roda i Can Torrent.

Una vegada a Roda de Ter, deixarem a la nostra esquerra l’Institut Miquel Martí i Pol i les instal.lacions de l’antiga fàbrica de Filats Puigneró, creuarem la carretera C-153 i resseguint el carrer Bac de Roda arribarem a la plaça de l’Ajuntament i des d’aquesta agafant el carrer Joan de Mas i l’avinguda Pere Baurier arribarem al jaciment iber de l’Esquerda on farem una visita guiada a aquest magnífic indret situat en el cim d’una mena de península que domina la vila de Roda de Ter.

Després de la visita reemprendrem les nostres passes fins arribar de nou a la plaça de l’Ajuntament, passarem l’església de Sant Pere i creuarem el Ter pel Pont Vell des d’on ens digirirem a la capella de la Mare de Déu del Sòl del Pont situada a l’altre extrem del Pont Vell. A la sortida de Roda passarem per la Csa Nova del Puig, el Cos de Dalt, el Tanyà, Puigseslloses, el Bruguer Nou, Can Benet, creuarem el riu Gurri, deixarem a la nostra esquerra el camí vell de Folgueroles i farem la nostra entrada a la capital de l’Osona per l’avinguda del Bruguer, carrer Sant Jordi, plaça de la Divina Pastora, carrer Santa Joaquima de Vedruna i ja pels carrerons del centre arribarem a la plaça Mercadal, punt final de la nostra etapa on podrem visitar el Temple Romà (situat al carrer Pare Xifrer), la Catedral de Sant Pere, el Palau Episcopal i la Plaça Mercadal.

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: Estació d’autobusos, a les 7 del matí. Tornada: al llarg de la tarda.

* Activitat organitzada conjuntament amb Excursionistes.cat.

* Vocals: Andreu Alcaraz, Carme Carrique i Joan Miquel Aznal.

* Pressupost: cost de l’autocar socis 17 € / no socis 20 € (només autocar), els menors de 18 anys, 7 €. Els associats/des a l’atur 10 €.

* El desplaçament es farà amb un autocar de 55 places. Data límit per fer les inscripcions: dijous 12 de noviembre o abans, en cas de quedar exhaurides les places

* Inscripcions i més informació: al telèfon 646.615.016 (Només us podem atendre de 19 a 22 hores), o als correus electrònics: amicscamisantjaume.terrassa@hotmail.com, andreualcaraz@gmail.com

Propera etapa: Diumenge 13 de desembre Vic-Hostalets de Balenyà uns 21 kms. Aprox.

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants derivats d’imprudències o negligències dels mateixos. El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena d’aquestes normes.