(IV) SANT PONÇ – CLARIANA DE CARDENER – CARDONA

VOCALIA D’HISTÒRIA

RUTA DEL CARDENER (Solsonès – Bages)

Diumenge, 6 d’octubre de 2019

4a. etapa d’aquest cicle que té com a fil conductor el Cardener, el qual seguirem des del naixement fins a la seva confluència amb el Llobregat, després de recórrer prop de 125 km.

En aquesta ocasió visitarem -entre altres elements d’interès- el nucli històric de Cardona, l’ermita romànica de Santa Àgata i els ponts de Buida-sacs i del Diable de Cardona.

Itinerari previst: Ermita de Sant Ponç (nova), la Ribera, Capella de la Mare de Déu de la Candelera, Molí Vell de Xixons, l’Horta Vella, Obaga de Xixons, Pont del Molí de Canet, Cementiri de Clariana de Cardener, església parroquial de Sant Sadurní de Clariana de Cardener, Riu Negre, ermita romànica de Santa Àgata, Pont medieval de Buida-sacs sobre el Cardener, Molí de Buida-sacs, el Camp dels Capellans, Cal Garrigó, Malniu, l’Aiguadora, Cal Plaixens, Cal Gravat, Cal Borní, la Creu Vermella, Pont de Lleura, Cal Pauet, Cal Mota, Sant Joan del Pont, Pont de Sant Joan, sobre el Cardener, Pont del Diable de Cardona,  Camí de les Escallisses, entrem a Cardener pel Portal de Graells, Torre del Botxí, capella de Santa Eulàlia, i església parroquial de Sant Miquel de Solsona. Uns 18 km aprox. Dificultat Baixa.

* Lloc i hora de sortida: A) 7:00 Camp de futbol (avinguda de l’Abat Marcet).

  1. B) 7:10 Rambla d’Ègara, 11 (davant Mercadona).
    * Tornada: a darrera de la tarda

* Vocals: Isidre Isern, Ramon Aranda, Lluïsa Blanch i Francesc J. Suárez.

* Pressupost: cost de l’autocar socis 17 € / no socis 20 €
* Cal portar l’esmorzar i dinar.
* El desplaçament d’anada i de tornada es farà en autocar de 40 places.

* Data límit per fer les inscripcions: dijous 3 d’octubre -o abans en cas d’exhaurir-se les places de l’autocar.
* Inscripcions i més informació: al telèfon 609.403.750. (Només us podem atendre de 18 a 20 hores).