VIA AUGUSTA PER CAT en BICI (2a part – 4a et)

Dissabte, 19 de setembre de 2015

C.U.B. SENSE PRESSES

LA VIA AUGUSTA PER CATALUNYA EN BICI (2ª part – de Riudellots de la Selva a Mataró, Barcelona  i Martorell )

(IV) BADALONA – BARCELONA – MARTORELL (45 km)

Quarta etapa i cloenda del cicle destinat a recórrer el traçat de la Via Augusta al seu pas per Catalunya, en aquesta ocasió seguirem la variant que ens ha portar des de Riudellots de la Selva a Mataró, Barcelona i Martorell (comarques de la Selva, Maresme, Barcelonès i Baix Llobregat).

Excursió de tota la jornada amb bici de muntanya, organitzada conjuntament entre el Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES d’Excursionistes.cat i Amics de la Via Augusta de Catalunya. És previst complementar cada etapa amb la visita als diversos elements arquitectònics o culturals que trobem al llarg de la ruta.

Itinerari previst: Badalona (Plaça de Barberà on es troba l’església parroquial de Santa Maria de Badalona –on al seu entorn hi ha l’emplaçament de la romana BAETULO-), Coll i Pujol, El Raval, Can Claris, Llefià, Barri d’Artigues, Sant Adrià del Besòs, riu Besòs, La Verneda, El Clot, Plaça de les Glòries Catalanes, Ctra. de Ribes, Arc del Triomf, c/ Portal Nou, c/ del Corders, Capella de Marcús, Plaça de la Llana, c/ de la Bòria, Plaça de l’Àngel, c/ Paradís, Plaça de Sant Jaume, c/ del Call, c/ de la Boqueria, c/ Hospital, Sant Llàtzer, Plaça del Pedró, Plaça d’Espanya, Creu Coberta, Hostafranchs, La Bordeta, l’Hospitalet de Llobregat, Santa Eulàlia de Provençana, Can Mercader, Cornellà de Llobregat, Castell de Cornellà de Llobregat, Ermita del Bon Viatge, Sant Joan Despí, Pla del Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, enllaç de la riera de Rubí amb el Llobregat, torrent de Pegueres, Can Corominas, torrent Bo, Serrat de les Forques, estació de Castellbisbal dels FFCC de la Generalitat, PONT DE SANT BARTOMEU –o del Diable-  ARC ROMÀ sobre el Llobregat, Martorell (població), i Martorell (estació RENFE). Uns 45 km.

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: Estació RENFE, a les 07:05 del matí (sortida del tren a les 7:13 h). Anirem fins a Barcelona (Plaça Catalunya) i allà agafarem el tren que ens durà a Badalona, amb sortida a les 08.04 h.

* Tornada: a llarg de la tarda des de Martorell.

* Vocals: Francesc J. Suárez, Miquel Palet, Carles Comellas i Xavi Oller.

* Material necessari: bici de muntanya, casc, material per a possibles punxades (en condicions i apte per a ser utilitzat en cas de necessitat real).

* Cal portar-se aigua, l’esmorzar (el menjarem al tren i farem el cafè a l’arribar a Badalona), el dinar i si es vol també el berenar.

* El desplaçament d’anada es farà en tren, des de Terrassa fins a l’estació RENFE de Badalona. I la tornada també en tren des de Martorell.

* Data límit per fer les inscripcions: dimarts 15 de setembre.

* Inscripcions i més informació: Al correu electrònic: cub.sensepresses@gmail.com i a través dels canals habituals. El nombre de participants queda limitat a un màxim de 25 persones. Els menors han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

* Pressupost: 8,20 € pels bitllets de tren. Si us ajunteu en grups de 10 persones, podeu treure una targeta multipersonal de 10 viatges que us permetrà estalviar entre 2 i 4 € per bitllet.  Alerta, les estacions de sortida i arribada estan en zones diferents, així que no compreu anar i tornar, només compreu l’anada pel grup de 10 i ja comprareu la tornada pel grup de 10. Fins a Badalona són 3 zones i des de Martorell són 4 zones.

* Notes: els desplaçaments d’anada i tornada es faran en tren.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és fer una pedalada per conèixer i gaudir d’aquests bonics paratges del Barcelonès i el Baix Llobregat.