(VII) CALLÚS – SANT JOAN DE VILATORRADA – MANRESA

VOCALIA D’HISTÒRIA

RUTA DEL CARDENER

(Solsonès – Bages)

Diumenge, 2 de febrer de 2020

7a. etapa d’aquest cicle que té com a fil conductor el Cardener, el qual seguirem des del naixement fins a la seva confluència amb el Llobregat, després de recórrer prop de 125 km.

En aquesta ocasió visitarem -entre altres elements d’interès- els nuclis històrics de Súria, Callús, Sant Joan de Vilatorrada i Manresa. En gran part del traçat seguirem el Camí Ral de Súria a Manresa.

Itinerari previst: Callús (església parroquial de Sant Sadurní), el Cardener, Cal Morales,Cal Gasparó, Cal Llebrer, Cal Mingo, Cal Frare, Cal Celdoni, El Molinet, Can Badrenes, Can Daques, Can Carlot, Cal Pere, Can Canals Nou, Can Rojas, Can Canals, riera de Fonollosa, Plans de Sant Joan, entrem al nucli urbà de Sant Joan de Vilatorrada, Mas Sant Joan, església vella de Sant Joan, església parroquial de Sant Joan de Vilatorrada, torrent del Canigó, entrem al municipi de Manresa pel polígon industrial del Pont Nou, Camí Vell de Rajadell, Pont Nou sobre el Cardener, Font de Neptú, Creu de Terme, emplaçament del desaparegut Portal de Valldaura, parròquia de la Mare de Déu de la Mercè, i arribarem a la Plaça Major de Manresa. Uns 12 km aprox. Dificultat Baixa.

* Lloc i hora de sortida: A) 7:00 Camp de futbol (avinguda de l’Abat Marcet).

B) 7:10 Rambla d’Ègara, 11 (davant Mercadona).
* Tornada: a darrera de la tarda

* Vocals: Isidre Isern, Ramon Aranda, Lluïsa Blanch i Francesc J. Suárez.

* Pressupost: cost de l’autocar socis 17 € / no socis 20 €
* Cal portar l’esmorzar i dinar.
* El desplaçament d’anada i de tornada es farà en autocar de 40 places.

* Data límit per fer les inscripcions: dijous 30 de gener -o abans en cas d’exhaurir-se les places de l’autocar.
* Inscripcions i més informació: al telèfon 609.403.750. (Només us podem atendre de 18 a 20 hores).