(VII) SANTA PAU – LA FAGEDA D’EN JORDÀ – (Garrotxa)

Diumenge, 6 de novembre de 2016

VOCALIA DE CULTURA

Un proposem una nova sortida de la Vocalia de Cultura amb la finalitat de visitar la Fageda d’en Jordà i la població de Santa Pau, aprofitant el cromatisme que en aquesta època de l’any trobarem en aquest sector de la Garrotxa. Al llarg de l’excursió també veurem alguns dels volcans de la comarca, i entrarem en el de Santa Margarida, on es situada una ermita romànica.

La fageda d’en Jordà és un bosc de faigs excepcional perquè creix en un terreny planer i s’assenta damunt d’una colada de lava procedent del volcà del Croscat, la qual ofereix un relleu accidentat, amb abundoses prominències molt característiques, que poden assolir més de 20 m d’alçada i que reben el nom local de Tossols. Forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. La fageda està envoltada de bona part dels vint-i-un volcans que hi ha a la comarca de la Garrotxa.

Itinerari previst: Santa Pau, mas de la Cambrafosca, passarem pel costat del Volcà de Rocanegra, mas de Collellmir, mas del Roure, entrarem al Volcà de Santa Margarida, on trobem l’església romànica de Santa Margarida de Sacot -situada al cràter del volcà-, mas de Caselles, Collell d’Amont, Coll de Caselles, Torre del Pla de les Forques, Turó de la Bronca, Can Xel, roureda de Can Xel, entrem a la Fageda d’en Jordà, Can Formiga, Cal Sastre, Can Batet, Can Jofre, Can Potxa, Can Gaspar, Mas Espunya, Can Pelat, Volcà de la Pomereda, Can Genís, La Pomereda, vistes del Volcà del Croscat, Can Passavent, Camp de Noguers, el Masnou, Pla de les Forques, mas Cantallops, Plana de Baix, mas de Bassedes, sector de Mascou, i tornem a entrar a Santa Pau. Uns 20 km aprox.

De tornada -i com a complement de la sortida- tenim previst visitar diferents elements arquitectònics de Santa Pau (Can Teixidor, la Vila Vella de Santa Pau, recinte emmurallat de Santa Pau, església parroquial de Santa Pau, Plaça porticada o Firal dels Bous, l’antic Hospital, la Capella de Sant Roc, o el pont de Santa Pau entre d’altres).

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: estació d’autobusos, a les 7:00 del matí. * Tornada: a darrera hora de la tarda.

* Vocals: Lluïsa Blanch i Francesc J. Suárez.

* Pressupost: 17 € aprox. (inclou autocar + llibretó) * Cal portar l’esmorzar i dinar de campanya.

* El desplaçament d’anada i tornada es farà en autocar de 40 places.

* Data límit per fer les inscripcions: dijous 3 de novembre, o abans en cas de quedar exhaurides les 40 places. * Inscripcions i més informació: al telèfon 609.403.750. (Només us podem atendre de 18 a 20 hores).

………………