Volcà de Can Tià i fagedes de tardor a la Garrotxa

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte 25 de novembre de 2023

Excursió diürna i de tot el dia amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

L’itinerari previst comença a les Preses. Sortirem de la població per la via verda que ens porta cap a Girona. Passarem per Sant Esteve d’en Bas i seguirem fins a Sant Feliu de Pallerols. Un cop aquí, ens enfilarem cap al Coll de la Penosa, passarem pel costat de l’església de Sant Iscle de Colltort i arribarem al coll de Sa Rella (a 851m d’alçada), sempre recorrent el perímetre del volcà de Can Tià. Per camins i pistes baixarem cap a Can Xel, a la carretera de Santa Pau, per dirigir-nos després cap a l’interior de la Fageda d’en Jordà. Travessarem aquest magnífic espai natural i arribarem a Olot. Des d’aquí, tornarem a buscar la via verda, que ens durà de nou a les Preses.

Uns 40 km aproximadament, amb l’ascendent més pronunciat a la meitat de la ruta (es farà abans de dinar). Tota la ruta transcorre per camins i pistes rodadors, exceptuant algun tros dins la fageda que pot ser més complicat per l’acumulació de fulles.

Podeu consultar el track de la sortida al següent enllaç:

https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/olot-pallerols-can-tia-fagedes-olot-149517332

*  Lloc i hora de sortida: a l’hotel-restaurant Vertisol de les Preses a les 08:45h. Allà esmorzarem i farem el cafè i començarem a pedalar sobre les 09:45 hores. En aquesta ocasió, el desplaçament es farà en cotxes particulars. Tots aquells que no tingueu transport, sisplau, en el moment d’apuntar-vos, feu-ho constar i intentarem buscar-ne.

* Tornada: en cotxe, des de les Preses, al llarg de la tarda.

* Material necessari: bicicleta, casc, esmorzar i alguna cosa per picar. El dinar el farem al restaurant de Can Xel. Les bicicletes quedaran guardades i tancades en un espai segur mentre mengem. També es pot dinar de campanya en una àrea de pícnic que hi ha al davant del mateix restaurant. Si us quedeu a dinar al restaurant, digueu-nos-ho també a la vostra inscripció com a màxim, el 17 de novembre (per poder reservar taula).

* Vocals: Xavi Oller i Xavier Garriga.

* Pressupost: desplaçament fins al punt d’inici amb cotxes i dinar a Can Xel (qui vulgui).

* És obligatori fer la inscripció (fins el 17 de novembre) mitjançant el correu electrònic cub.sensepresses@gmail.com. Podem limitar el nombre de participants. Els menors han d’anar acompanyats de una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per recórrer els territoris volcànics de la Garrotxa.