(XVIII) EL CAMÍ RAL DE BERGA

VOCALIA D’HISTÒRIA

Diumenge, 11 de febrer de 2018

ELS CAMINS RALS DEL MASSÍS DE SANT LLORENÇ DEL MUNT I L’OBAC

(XVIII) EL CAMÍ RAL DE BERGA
(tram de l’Alzina de Sal·lari a Sant Benet de Bages)

Després d’un any inactiu, tornem a programar aquest cicle de sortides, per seguir els traçat dels Camins Històrics del Massís de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Excursió nº 18 –en aquesta ocasió de tota la jornada- d’aquest cicle que ens permet conèixer el tram del Camí Ral de Barcelona a Berga, entre l’Alzina de Sal·lari i el Monestir de Sant Benet de Bages, passant per Rocafort. Al llarg del seu recorregut gaudirem de punts tant interessants com la Balma del Puig Andreu o Sant Esteve de Vila-rasa. Aprofitarem per conèixer algunes de tines que es conserven en aquest sector del massís, restes d’un patrimoni arquitectònic lligat a una de les activitats econòmiques que en altres temps va donar prosperitat a aquestes contrades.

Itinerari previst: Alzina de Sal·lari, Sot de la Teula, Graons de Mura, font de Traginers, torrent de la Coma d’en Vila, Coll de Boix, Alzina del Vent o Bonica, Coma d’en Vila, Pla de Serrallonga, Turó dels Ducs, Puigbó, Balma del Puig-andreu, Serra dels Codolosos, la Plaça dels Llops, Carena de Roca Picarda, Coll de la Creueta, Serra de la Coma d’en Bou, Serrat de la Vinyeta, les Grauetes (masia), el Bofí (masia), Costa del Penjat, entrem a Rocafort (Plaça Gran, c/ Major, església de Santa Maria), el Prat (masia), Riera de Mura, Cal Jepet, Sant esteve (masia), església de Santa Esteve de Vila-rasa, riera de Sant esteve, Baga de les Cucoles, Tina Transformada, Tina Solitària, Granja dels Ànecs, Tines de les Solanes, els Tres Salts, la Casa de les Tines, Passera dels tres Salts, el Llobregat, Canal de la Mina, Caseta i resclosa de la Mina, Riu d’Or, Pot de les Generes, i Monestir de Sant Benet de Bages. Uns 22 km aprox.

Notes: – No es previst visitar el Monestir de Sant Benet de Bages, per dintre.

             – Dificultat mitjana. El traçat discorre en alguns punts per corriols de muntanya, que comporta una certa complexitat.

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: estació d’autobusos, a les 7,30 del matí, i estació RENFE, a les 7:40.

* Tornada: al llarg de la tarda.

* Vocals: Isidre Isern, Ramon Aranda, Lluïsa Blanch i Francesc J. Suárez.

* Pressupost: cost de l’autocar socis 17 € / no socis 20 €

* Cal portar l’esmorzar i dinar.

* El desplaçament d’anada i tornada es farà en autocar de 30 places. Places limitades.

* Data límit per fer les inscripcions: dimecres 7 de febrer, o abans, en cas de quedar exhaurides les places de l’autocar.

* Inscripcions i més informació: al telèfon 609.403.750. (Només us podem atendre de 18 a 20 hores).