11ª Etapa (Vimbodí – Montblanc) – LA SEU d’URGELL – REFUGI DEL CARO

VOCALIA DE MUNTANYA – SENDERS 2008

CAMINS DEL SENDER DE GRAN RECORREGUT DE CATALUNYA GR 7 – EL GR 171 – I EL GR 174

(LA SEU D’URGELL – REFUGI DEL CARO)

Dissabte, dia 19 de desembre

11a etapa : VIMBODÍ – MONTBLANC

Hola companys i companyes que hem anat fent el o els GR. Des de fa un parell de mesos anem fent de diferents maneres de veure potser mes clar el camí, l’un és el que agafem i posa el traç per on hem de passar (per les diferents bifurcacions i també per aquells llocs que on es troben encreuaments). Encara que vulguem dir els noms de la població o poblat, hi ha bastants noms. S’han trobat mils d’aquests noms que els posem em majúscules, anunciant així el seu caire de casa, masia, cobert, esglesiola, cementiri, o església, per on pugueu parar un moment i continuar després cap a un altre contrada.

Bé, dons la segona manera que ja hi es no deixa d’ èsser bastant curiosa, dons des de fa uns quants anys es el que va més bé, i és tenir els GR’s en paper, on es troba en 4 minuts on et trobes, ja digui en unes fonts per exemple, o una cruïlla, o un pal indicatiu, En les cruïlles o algunes bifurcacions acostumen a posar que el camí que es deixa a la dreta o bé a l’esquerra porta a un lloc determinat que et diu on aniries i potser si val la pena d’anar i sortir, el temps que trigaràs o trigaries si anéssis a donar-hi un cop d’ull per saber expressar-ho quan portis companys i companyes caminant per exemple pel proper GR 171

Solsament em queda per veure quina de les dues maneres o formes és la mes adient per anar trovant el camí que ens portarà a fer-lo amb més encert que no pas l’altre, o bé potser, si anés, dons, anem compaginant les dues maneres o formes d’anar veient el camí, així veurem millor què és el més necessari per anar tirant. Però que quedi clar que per mi, ja n’hi ha prou amb la xarxa escrita del GR que es porti a terme.

Ara, hi ha a través del mapa dels camins, refugis, passos, pistes, carreteres i els senders del Gran Recorregut, on anirem a unir Andorra amb Fredes (costa de Castelló) a base de milers de camins i trifurques, que des de la Seu d’Urgell s’aniràn atravessant per tota la geografia catalana fins arribar al refugi del Caro, tot això amb el recompte de uns 462 kilòmetres aproximadament.  Per tant anem a fer amb tots vosaltres, si voleu i accepteu el  que s’anirà fent, així si voleu podeu venir a fer aquest nou engrescador i encisador camí amb nosaltres.

Itinerari previst:

VIMBODÍ, carrer major, i després pel raval de Montblanc i es surt de la població pel raval de Poblet (500 m); RIU MILANS, es travessa; Carretera TV-7002 (Vimbodí – Poblet), es va a l’esquerra; MARE DE DÉU DELS TORRENTS, abans d’arribar al santuari es troba una creu de pedra (460 m); Bifurcació, es va cap a l’esquerra; Camp d’ametllers, es travessa i es passa pel costat d’una casa arranjada; CASTELL DE MILMANDA, a l’esquerra i poc després es passa per sota d’un a línia d’alta tensió; RIU SEC, es travessa a gual; Creuament, es va a la dreta; Carretera TV-7002 (Vimbodí-Poblet), es va a l’esquerra; MONESTIR DE POBLET, cruïlla de carreteres, punt de confluència amb el GR 175 i punt d’inici de la variant GR 171-4 (500 m); Bifurcació, es va al costat del murallat; Collet, es segueix la pista que va recte; Carretera TV-7007 (Espluga de Francolí-Masies), en aquest punt ens acomiadem del GR 175 (430 m); Bifurcació, es deixen dues pistes a mà dreta; SANT MIQUEL, bona panoràmica sobre la Conca de Barberà (500 m); Bifurcació, es va a l’esquerra, i a 80 m. es creua el barranc de l’Ermità; Bifurcació, es passa pel costat d’una barraca i poc després creua el barranc de la Tossa; Bifurcació, es deixa un camí a l’esquerra i mes endavant es creua el torrent de Sant Joan (360 m); Bifurcació, confluència amb el GR 175 de ve de Poblet i continuant junts; Aqüeducte, es passa per sota d’un arc; MONTBLANC, s’entra en la població tot deixant a ma dreta l’escola, Portalet de la Serra i poc després se separa del GR 175, punt i final d’aquest tram.

Distància: 15,200 km.

Dificultat: Baixa.

Vocals: Núria Arnan, Antònia Roman i Isidre Isern.

Sortida: A les 6h 30′ del matí en el camp de futbol del Terrassa.

Pressupost: 17 € per persona.

Inscripcions: Al telèfon 649 425 011 (vespres) abans del 15 de desembre..

Notes: El desplaçament es farà amb un vehicle de 32 o 40 places; en el cas d’exhaurir-se’n les places, es donarà per tancada la llista d’inscrits.

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants durant l’etapa programada del present GR.

Tots els que estiguin inscrits tenen el deure de fer efectiu les despeses del autocar.

El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena de les normes donades per els guies, les normes que donaran els guies, ames de les anunciades al inici de cada sortida per fer l’etapa o tram del GR.

”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

Proper tram: 30 de Gener = MONTBLANC – PRADES

”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””