19a etapa : LLABERIA – TIVISSA (GR7 i GR171)

VOCALIA  DE  SENDERS  DES  DE  2008

CAMINS  DEL  SENDER  DE  GRAN  RECORREGUT  DE  CATALUNYA  GR 7 – I  EL GR 171

(LA  SEU   D’URGELL  –  REFUGI  DE  CARO)

Dissabte, dia 26 de Novembre

Després de donar-vos la tabarra amb els noms de (per exemple) el refugi Mas del Tronc … o el poble de la Cabra del Camp, no us en donaré cap altre lliçó perque no faré cap examen ni tampoc hi tornaré a passar. Com he intentat dir-vos, en aquesta ocasió anem una vegada més per l’ indret del GR 7 però només per uns indrets que són molt agradables. En aquesta nova ocasió mentre estem preparant la finalització del present GR (i així ens anirem acomiadant, donant per finalitzat momentàniament aquest GR 171), el GR 173 així com també el GR 174, i anirem doncs fent les etapes o trams sense dubte dins la nostra geografia catalana.

Amb raó, us haig de donar les noves referències, o si més no informació per on passem,  doncs tornem enrere i ens situem a la comarca del Priorat (això deu ser cosa del vi), on està situat el poble  de Llaberia, però poc després de fer uns quants kilòmetres més, passarem de nou a la comarca que ja coneixem que és i serà la comarca de la Ribera d’Ebre, i altre volta cap a la comarca del Priorat.

Durant el mes de Desembre no hi ha res previst per fer una etapa o tram nou per seguir tirar endavant el nostre GR, simplement serà qüestió de fer un merescut descans per tornar al Gener amb les forces renovades ( anirà bé tant als que acostumen a anar al davant i fan de guies, com els que van més enrederits i sempre se’ls ha d’esperar).
Així doncs, es tracta d’anar sempre al costat o darrera del guia que va al davant de tots, que és l’Isidre Isern (ho dic per si algú encara no el coneix), o bé és convenient anar al davant de l’última guia que va tancant l’excursió, i és precisament la coneguda Núria Arnan. Queda per dir que l’Antonià Roman es la tercera guia que tant va al davant, com al mig i també al darrera. Els hi donem les més efusives Gràcies per tenir cura de tantes coses que hi ha al llarg de la setmana.

Ara i a través del mapa de camins, refugis, passos, pistes, carreteres  i els  senders del Gran Recorregut, on unim Andorra amb Fredes, a base de milers de camins i trifurques, que des de la Seu d’Urgell  s’aniràn atravessant per tota la geografia catalana, fins arribar en primer lloc al refugi de Caro, i després acabar al poble del país veí que és Fredes, tot això amb el recompte d’uns 400 kilòmetres aproximadament. Per tant anem a fer amb tots vosaltres, si voleu i accepteu el que s’anirà fent; així, si voleu podeu venir a fer aquest final engrescador i encisador camí amb nosaltres.

 

Itinerari previst:

LLABERIA , carrer de l’església i se surt pel camí de Capçanes, es deixen alguns camins privats a cada costat i es va per la pista principal (690 m); Bifurcació, es deixa una bassa i la pista a la dreta i es va per un camí; Cruïlla, es va a l’esquerra, i a 170 metres es creua el barranc de Tortó (300 m); Bifurcació, pal indicador, a l’esquerra hi ha el PR-C 92; LA FOU, pal indicador, (310 m); MAS DEL COLLET, queda a la dreta de la ruta (260 m); Cruïlla, pal indicador, a la dreta ja el PR-C 88 (400 m); COLL DE MONTALT, es va al sud-oest (600 m); Bifurcació, s’arriba a una pista i es va a la dreta en direcció nord (350 m); Bifurcació, pal indicador, es deixa la pista i les ruïnes d’un mas a mà dreta; Bifurcació, pal indicador, es va cap a l’esquerra remuntant el barrancs de Mas Capcir (320 m); Bifurcació, es deixa la pista i es va a la dreta per un corriol que puja; Runes, queden a la dreta del camí; MASET DE LES MOLES, queda a l’esquerra (490 m); Cruïlla, es va cap a l’esquerra; Cruïlla, a la carena es va a l’esquerra (480 m); Cruïlla, es va recte per un camí; Bifurcació, es troba uns pista, es deixa a la dreta una torre d’alta tensió; Bifurcació, s’arriba a una pista i es va a l’esquerra; Carretera C-233 (de l’Hospitalet de l’Infant – Mora la Nova), es va a la dreta i uns metres mes avall es gira a l’esquerra en direcció al poble (330 m); TIVISSA, pal indicador, parc de bombers, i el poble és queda a la dreta (310 m).

Distància:     19’930 kilòmetres.

Dificultat:     Mitjana Mitjana

Vocals:          Núria Arnan, Antònia Roman i Isidre Isern.

Sortida:         A les 6h 30′ del matí en el camp de futbol del Terrassa.

Pressupost:   20 €  per persona.

Inscripcions: Al telèfon 649 425 011 (vespres) abans del 20 de novembre.

Notes:          El desplaçament es farà amb un vehicle de 30 places; en el cas d’exhaurir-se’n les places, es donarà per tancada la llista d’inscrits.

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants durant l’etapa programada del present GR.

Tots els que estiguin inscrits tenen el deure de fer efectiu les despeses del autocar.

El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena de les normes donades per els guies, les que donaran els guies, ames de les anunciades al inici de cada sortida per fer l’etapa o tram del actual GR.

 

”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

Proper tram: 28 de Gener:    TIVISSA   –   RASQUERA

”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””