2ª etapa: Banyuls-sur- mer a Portbou (Camins de St Jaume pel Rosselló)

ELS CAMINS DE SANT JAUME PER CATALUNYA

Diumenge, 18 de setembre de 2016

Itinerari previst: Banyuls-sur- mer, Cèrbere, Portbou.
Uns 14 km, aproximadament.

Després de les, sempre, ben merescudes vacances de l’estiu retornem amb el nostre cicle dels passos pirenàics, en aquest cas amb l’etapa que ens portarà des de Banyuls sur Mer a Portbou tot resseguint la Costa Vermella.

Una vegada a arribats a Banyuls ens dirigirem cap el seu ajuntament just davant de l’Anse du Fontaulé, creaurem la Baillaury i seguirem paral.lels a la carretera D914, deixarem enrera l’aquari i passades un parell de corbes agafarem, a la nostra esquerra, el trencall que ens conduirà al Lotissement le Troc Pinell- Resseguirem la línea del mar deicant a la nostra esquerra el Cap de la Vella, continuarem en dirección vers el Cap de Rederis i la Punta d’en Cames, pel camí del Golongondriu arribarem a a platja de Perafita, continuarem al costat de la via del tren i farem la nostra entrada a le Village des Alòes, urbanització situada a les afores de Cerbère, a continuación passarem per l’Ansa de Terrimbo, deixant a la nostra esquerra el cap Canadell, creuarem les vies del tren i resseguint de nou la carretera D-914 (Avenue du Dr. Parcé) farem la nostra entrada a Cerbère, deixarem a lanostra esquerra la platja del Sorell i ens dirigirem vers el cap de Cerbère i des d’aquí per un petit corriol fins el Coll de Belitres, pas fronterer, on trobarem un petit record als homes i dones que al finalitzar la Guerra Civil es van exiliar.

Nosaltres continuarem per un corriol que amb una forta baixada, en la que caldrà extremar les precaucions, ens portarà cap a Portbou passant per Can Marian i Can Rossend fent la nostra entrada a Portbou pel carrer de Sant Jordi.

A Portbou, i si el temps ens ho permet, podrem resseguir la molt interessant ruta de Walter Benjamin (L’estació internacional, l’hotel França i el monument a l seva memòria situat a l’entrada del cementiri).

DIFICULTAT: MODERADA.

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: Estació d’autobusos, a les 7:00 del matí. Tornada: al llarg de la tarda.

* Activitat organitzada conjuntament amb Excursionistes.cat.

* Vocals: Andreu Alcaraz, Carme Carrique i Joan Miquel Aznal.

* Pressupost: cost de l’autocar socis 17 € / no socis 20 € (només autocar), els menors de 18 anys, 7 €. Els associats/des a l’atur 10 €.

* El desplaçament es farà amb un autocar de 55 places. Data límit per fer les inscripcions: dijous 15 de setembre o abans, en cas de quedar exhaurides les places

* Inscripcions i més informació: al telèfon 646.615.016 (Només us podem atendre de 19 a 22 hores), o als correus electrònics: amicscamisantjaume.terrassa@hotmail.com, andreualcaraz@gmail.com

Propera etapa: Octubre (Camí de Sant Jaume per la Cerdanya) Isòvol a Martinet)

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants derivats d’imprudències o negligències dels mateixos. El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena d’aquestes normes. Es podrá anul.lar la reserva fins a 48 hores abans de la sortida, en cas de fer-ho posteriorment es tindrà que abonar l’import establert.