3a etapa. GUARDIOLA DE BERGUEDÀ – SANT CORNELI (Colònia minera)

VOCALIA D’HISTÒRIA

RUTA DEL LLOBREGAT (Berguedà – Bages – Baix Llobregat)

Diumenge, 8 d’octubre de 2017

3a. etapa d’aquest cicle que té com a fil conductor el Llobregat, el qual seguint des del naixement fins a la desembocadura, després de recórrer prop de 200 km.

En aquesta ocasió visitarem -entre altres elements d’interès- el nucli de Guardiola de Berguedà, així

com la ermita de Sant Climent de la Torre de Foix, i finalitzarem la ruta a la Colònia minera de Sant Corneli.

La colònia minera de Sant Corneli es va construir a començaments del segle XX, un cop l’enginyer J.E. de Olano va aconseguir arrencar l’explotació minera de la conca de Fígols (havia adquirit l’explotació minera l’any 1895), i constituí l’empresa Carbons de Bera S.A. Entre els anys 1895 i 1911 es va construir bona part de la Colònia Minera, així com les veïnes de la Consolació i Sant Josep.

Itinerari previst: Guardiola de Berguedà (Església parroquial de la Puríssima), riu Bastareny, Pla dels Fangassos, les Cases Noves del Collet, el Collet d’Aïna, Riu de Saldes,Mina del Collet, Torre de Foix, Sant Climent de la Torre de Foix, el Jou, Cementiri de Sant Corneli, i entrem al poble de Sant Corneli (església de Sant Corneli i Sant Cebrià). Uns 10 km aprox. Dificultat Mitjana.

* Lloc i hora de sortida: estació d’autobusos de Terrassa, a les 7:00. * Tornada: a darrera de la tarda.

* Vocals: Isidre Isern, Ramon Aranda, Lluïsa Blanch i Francesc J. Suárez.

* Pressupost: cost de l’autocar socis 17 € / no socis 20 € * Cal portar l’esmorzar i dinar. * El desplaçament d’anada i de tornada es farà en autocar de 40 places.

* Data límit per fer les inscripcions: dijous 5 d’octubre –o abans en cas d’exhaurir-se les places de l’autocar-. * Inscripcions i més informació: al telèfon 609.403.750. (Només us podem atendre de 18 a 20 hores).

……………………………………………………