3ª etapa: Isòvol a Martinet (Camí de St Jaume per la Cerdanya i el Segre)

ELS CAMINS DE SANT JAUME PER CATALUNYA

Diumenge, 16 d’octubre de 2016

Uns 15 km. aproximadament.

Itinerari previst: Isòvol, Baltarga, Riu de Santa Maria, Santa Maria de Talló, Bellver de Cerdanya, Santa Eugènia de Nerellà, Sant Martí dels Castells i Martinet.

Iniciarem l’excursió a la sortida d’Isòvol, concretament a la benzinera abandoada a les afores del poble, lloc on van acabar l’etapa anterior. Continuarem en dirección a Riu de Santa Maria, al centre d’aquest llogarret anirem a l’esquerra per una pista que és el denominat Camí Ral de Sant Jaume fins a la plaça Major de Talló, on anirem a l’esquerra. En aquest indret visitarem la molt bonica església de Santa Maria de Talló. En arribar a la pista que baixa de la vall de l’Ingla, la seguirem a la dreta; passarem pel davant del santuari i continuarem per la carretera de Bellver de Cerdanya. Més endavant deixarem la carretera i anirem a l’esquerra pel Camí de Vilella, que aviat fa un gir a la dreta i entra a la població de Bellver com a carrer de Pere Elies.  A Bellver de Cerdanya i si el temps ens ho permet ens acostarem a l’església parroquial de Sant Jaume i a la casa on va residir Gustavo Adolfo Bécquer. Més endavant es gira a l’esquerra pel carrer Camí Ral, al final del qual es va a l’esquerra per la carretera de Pi. Passats uns 250 metres es va a la dreta per la carretera que ens portarà a Santa Eugènia de Nerellà. La població ens quedarà a la dreta i seguint la mateix carretera creuarem dos torrents, deixarem pistes als dos costats i arribarem a cal Manxot. La casa quedarà a la dreta i a l’esquerra deixarem una pista; més endavant la pista fa dues corbes molt pronunciades i arribarem a la carretera N-260. A la dreta, a un nivell més alt, veurem el castell de Sant Martí. Sense seguir la carretera anirem a l’esquerra per un vial paral·lel que aviat s’acosta al riu i que amb el Montgràs a l’esquerra ja no deixarem fins a Martinet passant abans pel Parc de la Llúdriga.

DIFICULTAT: BAIXA

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: Estació d’autobusos, a les 7:00 del matí. Tornada: al llarg de la tarda.

* Activitat organitzada conjuntament amb Excursionistes.cat.

* Vocals: Andreu Alcaraz, Carme Carrique i Joan Miquel Aznal.

* Pressupost: cost de l’autocar socis 17 € / no socis 20 € (només autocar), els menors de 18 anys, 7 €. Els associats/des a l’atur 10 €.

* El desplaçament es farà amb un autocar de 55 places. Data límit per fer les inscripcions: dijous 13 d’octubre o abans, en cas de quedar exhaurides les places

* Inscripcions i més informació: al telèfon 646.615.016 (Només us podem atendre de 19 a 22 hores), o als correus electrònics: amicscamisantjaume.terrassa@hotmail.com, andreualcaraz@gmail.com

Propera etapa: Novembre de 2016 (Martinet-Pont de Bar).

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants derivats d’imprudències o negligències dels mateixos. El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena d’aquestes normes. Es podrá anul.lar la reserva fins a 48 hores abans de la sortida, en cas de fer-ho posteriorment es tindrà que abonar l’import establert.